Mehmetali Deniz Türkiye şampiyonu

Mehmetali Deniz Türkiye şampiyonu

Türkiye Powerlifting Şampiyonası’nda sporcularımızın başarılı sonuçları beraberinde kürsü ve şampiyonluk getirdi

A+A-

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Powerlifting Milli Takımı sporcusu Mehmetali Deniz Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösterdi.

İstanbul’da Emre Aydoğan ve Uğurhan Çavuş anısına düzenlenen Türkiye Powerlifting Şampiyonası’nda yer alan Mehmetali Deniz, 93 kilo master +40 yaş squat kategorisinde Türkiye rekoru elde ederek, 240 kilo olan eski Türkiye rekorunu 250 kiloya çekti. Deniz ayrıca bench presste 160 kilo, deadliftte 290 kilogramla beraber toplamda 700 kilogram kaldırarak Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

 

Yektaoğlu ikinci

Bir diğer sporcumuz Vur Yektaoğlu 105 kilo kategorisinde; 2550 kilo squat, 177.5 kilo bench press ve 280 kilo deadlift olmak üzere toplamda 712.5 kilo ile Türkiye ikincisi olmayı başardı.

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından yapılan açıklamada Türkiye Şampiyonası’nda 460 sporcu arasında mücadele veren ülkemiz sporcuları, geleceğin olimpik branşı olma yolunda ilerleyen Powerlifting alanında da elde ettikleri başarılı sonuçlarla, fırsat verilirse neler yapabileceklerini göstererek ülkemizi gururlandırdılar.

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.