Masa tenisinden tesis atılımı

Masa tenisinden tesis atılımı

Masa Tenisi Federasyonu, özelde masa tenisi, genelde ülke sporuna kazandırmayı planladığı tesisin proje tanıtımını gerçekleştirdi

A+A-

Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu, bir süredir hayata geçirmeyi planladığı projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Federasyon salonun yanında bulunan ve 1990 yılında Bakanlar Kurulu tarafından sportif tesis amaçlı federasyona verilen arazinin yeniden kendilerine dönüşü için verdikleri çabada mutlu sona oldukça yaklaşan federasyon, bu doğrultuda söz konusu alana yapılması planlanan tesisin proje tanıtımını Lefkoşa Eziç Restoran’da yaptı. Özelde masa tenisi, genelde ülke sporuna fayda sağlaması planlanan tesisin 12 katlı olması planlanırken, federasyon binası ve otel bölümleri ile antrenman ve müsabakalara uluslararası standartta hizmet etmesi planlanıyor.

 

Bekiroğulları: Camianın uzun yıllardır beklediği bir ana tanıklık ediyoruz

Proje tanıtım toplantısında ilk olarak sözü Masa Tenisi Federasyon Başkanı Mustafa Bekiroğulları aldı. “Camianın uzun yıllardır beklediği bir ana tanıklık ediyoruz” diyen Federasyon Başkanı Mustafa Bekiroğulları, “Büyük emek ve zaman ayrılan bu güzel tesisi kazandıracağımıza inanıyorum” dedi.

“2014 yılı itibarı ile arazinin camiaya geri dönüşü için başlattığımız süreç, 31 Temmuz 2020 tarihi itibarı ile sona erdi. Federasyonumuzun beklediği müjde, Spor Dairesi tarafından bize verildi” ifadelerini kullanan Bekiroğulları, “Paydaşlarımızın bize verdiği katkı yadsınamaz. Projenin çiziminde federasyon bütçesinden tek bir kuruş çıkmamıştır. Bizler ülke sporu ve federasyonumuz için güzel bir projeye imza attık” dedi.

 

Ersen: Uluslararası standartta bir tesis olacak

Projenin sunumunu ise Yonca Ersen gerçekleştirdi. Ersen, projenin sadece federasyonu değil, üç öğeyi memnun etmek için yapıldığını belirtirken, “Gelişecek ve şekillenecek bir proje olacak. 12 kat olacak projenin üst katlarında otel odaları, zemin katta federasyon ve otel girişi olacak. Alt katlarda federasyon binası olacak ve antrenman ve turnuva zamanlarında maksimum kapasite ile hizmet verecek, uluslararası bir tesis olacak” dedi. Federasyonun istediği teknik detayları aktardığını belirten Ersen, sadece sporcuların değil, izleyicilerin taleplerine de rahatlıkla yanıt verecek bir proje olduğunu aktardı. Projenin yap-işlet-devret usulüne göre yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3366 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.