Maraş hedefine ulaştı

Maraş hedefine ulaştı

K-Pet Birinci Lig’de tarihinde ilk kez yer alan ve Kırmızı Grup’ta dördüncü olarak sezonu noktalayan Maraş Gençlik, ilk yılında ligde kalıcı olduğu için memnun.

A+A-

Sezona Hasan Oy başkanlığındaki yönetim kurulu ve teknik direktör Ahmet Ogan, yardımcı antrenör Korhan Kotbaş ve kaleci antrenörü Mustafa Özkaraman’ın yer aldığı teknik kadro ile başlayan Maraş, ligin ilk devresini çok iyi bir performans sergileyerek ilk iki içerisinde tamamladı. İkinci devreye çok iyi başlayan Maraş, 9 hafta mağlubiyet yaşamazken, Hamitköy maçı ile başlayan düşüşe rağmen uzun süre ikinci basamakta yer aldı.

Ligin son dört haftasında dört mağlubiyet alarak düşüş yaşayan Maraş, son deplasman maçında Mesarya’yı mağlup ederek ligi dördüncü sırada tamamladı.

 

Ogan: “Hedef kalıcı olmaktı, bunu başardık”

Takımının sergilediği performanstan memnun olduğunu belirten teknik direktör Ahmet Ogan, devre arasında ihtiyaç olan mevkiler için transfer çalışmalarında ilk devredeki gibi başarılı olmadıklarını, hatalar yaptıklarını belirtti. Ligin ikinci devresinde ilk dört haftada arzu edilen puanları aldıklarını, beşinci hafta Düzkaya maçı ile başlayan keskin düşüş sonrasında dört hafta üst üste mağlubiyetler aldıklarını söyleyen Ogan, üst üste yaşanan kayıplarına rağmen puan cetvelinde ikinci sıradaki yerlerini koruduklarını ancak daha sonra kaybettiklerini belirtti. Takımda mental ve psikolojik olarak da sıkıntıların yaşandığını işaret eden Ogan, gelinen noktada son karşılaşmanın final niteliğine dönüşmüş tam bir stres, kaygı ve gerilime dönüştüğünü belirtti. Mesarya ile oynanan final niteliğindeki zor maçı kazandıklarını, sonuçlarında işlerine yaradığına vurgu yapan Ogan, netice itibarı ile ligi dördüncü sırada tamamlayarak sezon başında koymuş oldukları “Ligde kalıcı olmak” hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

 

“Gençler için önemliydi”

Sezon başında en güvendiğimiz “Maraş’ımızın Potansiyeli, En Büyük Gücümüz Gençlik’imiz” slogan ile yola çıktıklarını ifade den Ogan, tarihlerinde ilk kez mücadele ettikleri ligde takım olarak altyapıdaki potansiyelden dolayı kalıcı olmanın önemli olduğunun altını çizdi.

Ahmet Ogan, ayrıca A2 genç takımın şampiyon olarak çok başarılı sezona imza atması ve oradaki önemli futbolcu potansiyeli gelecekteki kadro yapısını da oluşturacağını düşündükten sonra A takım olarak kalıcı olmanın kaçınılmaz olduğunu ifade ederek bunu başarmanın mutluluğu, gururu ve sevincini yaşadıkların belirtti.

Ogan, “Lig öncesinden sonuna kadar her türlü maddi ve manevi desteğini sağlayan, dik duruş ve tavır ortaya koyan başkan Hasan Oy, yönetimimize, sponsorlarımıza, tüm hocalarımıza, malzemecilerimize, her zaman yanımızda destek olan “12 adam” taraftarlarımıza ve işin gerçek mimarları “Cesur Yüreklerimiz” futbolcu kardeşlerimize çok teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.