Manchester City tarihinde ilk kez...

Manchester City tarihinde ilk kez...

Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Inter'i 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Manchester City'ye galibiyeti getiren golü Rodri kaydetti.

A+A-

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City ve Inter, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Mücadelenin ilk yarısında Manchester City, Erling Haaland ve Bernardo Silva'yla gole yaklaşırken bu fırsatları değerlendiremedi. Inter de yakaladığı fırsatlardan sonuç alamazken finalin ilk yarısı golsüz eşitlikle noktalandı.

68. dakikada Manchester City, üstünlük golünü Rodri ile buldu. Ceza sahası dışında topla buluşan Rodri, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı ve takımını öne geçirdi.

Manchester City, Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaşarak sezonu 3 kupayla tamamladı. Manchester City Premier Lig'de ve F.A. Cup'da da şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Guardiola'dan rekor

52 yaşındaki Pep Guardiola, Manchester City ile üç kupayı da kazanarak bunu iki kez başaran ilk teknik adam olarak tarihe geçti.

Guardiola, Barcelona'yı çalıştırdığı 2009 yılında La Liga, İspanya Kral Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olarak "üçleme" yapmıştı.

Avrupa futbolunu o dönemde domine eden Katalan temsilcisi, üç kupanın yanı sıra İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı da müzesine götürmüştü.

Bu haber toplam 813 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.