Mağusa’da zorlu randevu

Mağusa’da zorlu randevu

Süper Lig’in ilk haftasında Yonpaş Dumlupınar ile Cihangir, Cuma akşamı karşılaşacak

A+A-

AKSA Süper Lig’de 2021-22 sezonunun ilk haftası Perşembe günü başlayacak. Ligin ilk haftasının dikkat çeken maçlarından bir tanesinde Yonpaş Dumlupınar ile Cihangir, Cuma akşamı Mağusa, Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda karşılaşacak. Her iki takımın teknik direktörü Genç TV ekranlarında yayınlanan Vizyon Futbol programına katılarak görüşlerini aktardı.

 

Davulcu: Oldukça formda bir ekiple karşılaşacağız

Cihangir teknik direktörü Toygar Davulcu iyi bir ekiple karşılaşacaklarına vurgu yaparak Sedat Devecioğlu’nun takımlarının lige yüksek form grafiği ile başlayan, oldukça istekli, arzulu takımlar olduklarını ifade etti. “Geçen sene de biliyorsunuz, KTSYD Kupası’nı, ardından MTG galibiyeti ve daha sonra liderlik ve seri galibiyetler almışlardı” diyen Davulcu, “Bu yıl 4-5 hazırlık maçında analiz yaptığımızda 5’in altında gol atmadılar. Oldukça formda, iyi bir ekiple karşılaşacağız” dedi.

 

“Cihangir’in 1-2 yıl içinde şampiyonluğa, kupalara oynaması gerekir”

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, yeniden yapılanmaya gittiklerini, isteseler de oyuncu kayıpları yaşadıklarını ancak kaliteli oyuncuları kadrolarına katarak iyi yapılandıklarını aktaran Toygar Davulcu, “Son 3-4 yılda iyi bir kadrosu olan Cihangir birçok oyuncusunu kaybetti, tekrardan yapılanmaya gitti, inişli çıkışlı grafik çizdi ama bu yıl başkanla uyumlu çalışarak bence çok doğru, maliyeti düşük, kaliteli oyuncuları kadromuza kattık” açıklamasını yaptı.

Gelinen noktada oyuncu grubunu geliştirip değiştirmek gerektiğini ifade eden Davulcu, “Cihangir’in hedefi 1-2 yıl içinde şampiyonluğa oynayan, kupalara oynayan bir ekip olması gerekir. Bu yapılanmayı da bu yıl için yaptığımızı düşünüyorum. Umarım Cuma akşamı seyir zevki yüksek, kaliteli bir maç olur” dedi.

 

“6-8 takımın üst sıraları zorlayacağını düşünüyorum”

“Uzun yıllar sonra 6-8 takımın üst sıraları zorlayacağını şampiyonluk yarışı içerisinde girebileceğini düşünüyorum” diyen Davulcu, “Bu şekilde de olmasını ümit ediyorum, inşallah Cihangir takımı da bunlardan bir tanesi olacak. Biz de bu yarış içinde olup, önümüzdeki yıllar içinde direkt şampiyonluk adayı olma düşüncemiz var” açıklamasını yaparken, fikstürün çekim şeklini eleştirerek şampiyonluk adaylarının ilk haftalarda birbirleri ile karşılaşacak olmasını doğru bulmadığını, dünyada böyle olmadığını sözlerine ekledi.

 

Devecioğlu: Sezon hazırlıklarına kurguladığımız takımla başlayamadık

Yonpaş Dumlupınar Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu yaptığı açıklamada sezona kurguladıkları takımla başlayamadıklarını belirtti. Weston, Oladimeji ve Mert’ten yoksun çalışmalara başladıklarını, bunun uzun süre ideal kadro ile birlikte çalışma anlamında kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyleyen Devecioğlu, geldikleri noktada ilk güne göre daha iyi noktada olduklarını ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini dile getirdi.

 

“Geçen yıl çok ciddi tecrübeler edindik”

“Cihangir ligimizin artık çok tecrübeli takımlarından bir tanesi. Bizim bu yıl Süper Lig’de ikinci yılımız” diyen Devecioğlu, “Yaş ortalamamıza baktığımızda ligin en genç takımı olduğumuzu söyleyebiliriz. Geçen yıl çok ciddi tecrübeler edindik. Bu yıl o tecrübenin hazırlık maçlarına yansıdığını söyleyebilirim. Oyuncularımız da bir yaş büyüdü. Bu da bizim için bir avantajdır” açıklamasını yaptı.

 

“Az hata, çok doğruyu yapan kazanacak”

Cihangir’in kısa zamanda kupa finali oynamış, tecrübeli, ligde son yıllarda zirve hedefi koyabilecek bir takım olduğunun altını çizen Devecioğlu, “Toygar hoca çok tecrübeli, lige her zaman kazanarak başlayan bir teknik adam. Ama avantajımız saha ve seyircimiz olacak. Az hata, çok doğruyu yapan kazanacak. Umarım her şey planladığımız gibi gider ve kazanan biz oluruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 989 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.