Mağusa’da derbi günü

Mağusa’da derbi günü

AKSA Süper Lig’in ilk haftasında bugün yaklaşık iki buçuk yıl sonra Mağusa Türk Gücü – Yonpaş Dumlupınar derbisi oynanacak

A+A-

AKSA Süper Lig’de 2021-22 sezonu heyecanı Perşembe günü oynanan Doğan Türk Birliği – Cihangir karşılaşması ile başladı. Ligde ilk haftanın bir diğer önemli mücadelesi ise Mağusa’da oynanacak. Bölgenin hem ezeli rakibi, hem de ebedi dostu iki takım, Mağusa Türk Gücü ile Yonpaş Dumlupınar sezona iyi bir başlangıç yapabilmek için derbi mücadelesinde karşı karşıya gelecekler. Canbulat Stadı’nda yer alacak olan karşılaşma saat 16.30’da başlayacak.

 

Yaklaşık iki buçuk yıl sonra karşılaşıyorlar

Mağusa Türk Gücü ile Yonpaş Dumlupınar, yaklaşık iki buçuk yıl sonra bir resmi müsabakada rakip olacak. İki ekip son olarak 2018-19 sezonunda Kıbrıs Kupası yarı finalinde eşleşmişti. 10 Nisan 2019’da oynanan ilk maçta Mağusa Türk Gücü rakibini 2-1 yenerken, 24 Nisan 2019’da oynanan rövanşı kazanan Mağusa Türk Gücü, finale yükselen taraf olmuştu.

 

Ligde dört buçuk yıl sonra

İki takım ülke futbolunun en üst ligi olan Süper Lig’de yaklaşık dört buçuk yıl sonra karşı karşıya gelecekler. Yonpaş Dumlupınar’ın son olarak Süper Lig’de yer aldığı 2016-17 sezonunun 11’inci haftasında sarı kırmızılı ekip rakibini kendi sahasında 3-1 yenerken, Mağusa türk Gücü de 26’ncı haftasında sahasında Dumlupınar’ı 1-0 mağlup etmişti.

 

İki prestijli kupayı kazanarak sezona başlıyorlar

Mağusa Türk Gücü ve Yonpaş Dumlupınar, sezon öncesi oynanan iki prestijli kupayı kazanarak lig mücadelesine moralli giriyor. Dumlupınar, Doğan Türk Birliği ile oynadığı ve 3-2 kazandığı Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası’nı önceki hafta kazanma başarısı göstermişti. Mağusa Türk Gücü de geçtiğimiz hafta Yenicami’yi 4-0 yenerek sezon öncesi oynanan ilk resmi müsabaka olan Süper Kupa’yı kazanan taraf olmuştu.

Bu haber toplam 874 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.