Mağusa Spor Akademisi yaza merhaba dedi

Mağusa Spor Akademisi yaza merhaba dedi

Mağusa Spor Akademisi yaz sezonuna Karakol İlkokulu Halı Sahası’nda düzenlediği açılışla merhaba dedi.

A+A-

Açılışa altyapılardan oluşan U7, U9, U12, U15 takımları ile Kadın futbol takımlarında görev yapan futbolcular, eğitmenler, dernek yönetimi, sponsorların yetkilileri, sporcu aileleri, dernek kurucu ve üyeleri, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Çelen Oben, spor basını ve seçkin konuklar katıldı.

 

Ogan: “Kurulduğumuz günden beri gelişim gösteriyoruz”

Açılışta konuşan dernek başkanı Ahmet Ogan, 2013 yılı Temmuz ayında ailelerin girişimi ile faaliyetlerine başlayan derneğin, 27 Ağustos 2014’te resmiyet kazanarak faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Kurulduğu günden beri istikrarlı bir şekilde her geçen gün büyüyen yapısı ve ağı ile birlikte gelişim göstermeye devam ettiklerini belirten Ogan, alt yapıda U7, U9, U12 ve U15 takımlarının yanı sıra Kadın Futbol Takımı ile birlikte toplamda 165 sporcunun bünyelerinde bulunduğunu söyledi.

 

“Federasyondan tescilli tek özel akademiyiz”

Gazimağusa’da sportif faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdüren akademide eğitmenlerin çok büyük özverisi ve emekleri olduğunun altını çizen başkan Ahmet Ogan, bilimsel eğitimler sonucunda gelişim gösteren altyapı futbolcuları arasında Karan Fuat, Deniz Şeren, Arda Mart’ın Güney’de Olimpiakos altyapısında da çalışmalar katıldıklarına vurgu yaptı. Futbol Federasyonu’nda tescilli tek özel Akademi olduklarının altını çizen başkan Ahmet Ogan, U15 yıldızlar ve Kadınlar Ligi’nde ilk kez mücadele ettikleri vurguladı.

 

“Diğer branşlara katılım için çalışmalar sürüyor”

Futbol dışında diğer sportif branşlara katılabilmek için çalışmaların sürdüğü, yakın gelecekte sonuç almak istediklerini belirten Ogan, gelişen ve büyüyen Mağusa Spor Akademisi Derneği’ne tesis kazandırmak için girişimlerini sürdüğünü, dernek binası için Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile tekrardan görüşeceklerini ifade etti. Özel akademi olmanın zorluklarını yaşamalarına rağmen yılmadan usanmada kararlı bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerine dikkat çeken Ogan, çok önemli ve değerli sponsorların da desteği ile yollarına devem ettiklerini söyledi. Ogan, Mağusa Spor Akademisi Derneği bugünlere gelmesinde başta yönetimdeki arkadaşlarına, kurucu ve üyelerine, eğitmenlerine, sporcu ailelerine ve tüm sponsorlara derneği adına çok teşekkür etti.

 

Özkoç: “Tek amaç çocuklara hizmet”

Altyapılar Genel Koordinatörü Süleyman Özkoç, birçok kulüpte çalışmasına rağmen istenilen düzeye gelememenin sıkıntılarını yaşadığını, akademide bulduğu ortam ve çalışma sisteminden son derece mutlu ve memnun olduğunu belirtti. Ailelerin çocuklarına sahip çıkmaları için mesaj gönderen Özkoç, tek amaçlarının çocuklara hizmet olduğunu, onlar için gereken ne ise yapabileceğinin altını çizerek, derneğe destek olan ve katkı koyanlara, sponsorlara ve ailelere teşekkür etti.

 

Oben: “Akademi büyüyen yapısı ile dikkat çekiyor

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Çelen Oben ise birçok kulüpte düzenli altyapılarının olmadığına vurgu yaparak, bu anlamda Mağusa Spor Akademisi’nin altyapıda düzenli, sistemli ve her geçen gün büyüyen yapısı ile birlikte dikkat çektiğini belirterek, Akademi ailesi içerisinde görev yapanlara çocuklara sahip çıktıklarından dolayı teşekkür etti. Süleyman Özkoç’un ülke futboluna yapmış olduğu katkıları yakın en takip ettiğini, kulüp ayırmaksızın her kesime destek olduğunu belirten Oben, ülke futboluna koyduğu katkılardan ve yaptıklarından dolayı teşekkür etti.

 

Ödüller

Konuşmaların ardından, Kadınlar Ligi’nde Mağusa Spor Akademisi adına attığı 30 golle ikinci olan Cemre Kara’ya gol kraliçeliği kupası başkan Ahmet Ogan tarafından verilerek onurlandırıldı. Mağusa Spor Akademisi’nde görev yapan futbolculara, eğitmenlere teşekkür belgeleri, derneğe katkı koyanlara ve sponsorlara plaketleri dernek başkanı Ahmet Ogan, Asbaşkan Hüseyin Özyalçın, KTSYD başkanı Çelen Oben, İbrahim Kaptan Gedik, İlhan Kuş tarafından verilmesinin ardından çekilen anı resimleri ile açılış tamamlandı.

Bu haber toplam 2049 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.