Macila: Federasyon artık devreye konmalı

Macila: Federasyon artık devreye konmalı

Motorsporları camiasının önemli bir ismi olan Hasan Macila, camianın bir federasyon çatısı altında toplanmasının önemine değindi.

A+A-

Motorsporları camiasına pilot olarak uzun yıllar hizmet veren, birçok başarılar kazanan, Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’na yıllarca başkanlık yapan, camianın önemli bir isim Hasan Macila, motorsporları camiasının bir federasyon çatısı altında toplanmasının önemine vurgu yaptı.

Macila camiada kulüp sayısının artmasının sevindirici olmakla birlikte bölünmelerin bu sporu daha da zora soktuğunu ifade ederek “Tek bir çözüm var arkadaşlar. Motor sporları federasyonunun artık hemen devreye konmasıdır” görüşünü belirtti.

 

Sosyal medya hesabından Hasan Macila şu paylaşımı yaptı:

KIBRIS TÜRK MOTORSPORLARI FEDERASYONU.......... Ülkemizde 45 yıllık geçmiş olan motorsporları bugünkü seviyesine çok zor şartlarda gelmiş bulunuyor. Bugünkü durumumuza gelebilmemizde de hükümet yetkililerinden her zaman destek almamızdan kaynaklanmıştır. Bugün ise çok zor şartlar altında kurumumuz ve kulüplerimiz uğraş vermektedir. Her geçen günde ekonomik olarak şartlar zorlaşmaktadır. Kulüp sayımızın artması sevindirici olmakla birlikte bölünmeler bu sporu daha da zora sokmaktadır. Aslında organizasyonların kulüpler tarafından daha iyi yapılmasına neden olacağına inandığım kulüpler daha da zora girmektedir.

Tek bir çözüm var arkadaşlar. Motor sporları federasyonunun artık hemen devreye konmasıdır.

Federasyon olmayı başarabilirsek her kulüp federasyona bağlı olarak çalışmalarını daha kolay yapabilecektir. Federasyon tüm dallardaki organizasyonları düzenleyerek yapılacak her faaliyete katı koyması gerekmektedir. Bu katkı gerek maddi gerek manevi olmalıdır.

Devlet katkısının kontrollü ve resmi olması gerekmektedir. Devletin diğer federasyonlarına sağladığı katkıyı federasyona da yapması ve katkının organizelerde düzgün bir şekilde yapılması tüm motorsporları yöneticisi sporcusu ve izleyicisine faydalı bir şekilde resmi kayıtlar altında yapılması gerekmektedir.

Federasyonun motorsporlarına yakışır bir binasının olması ve bu binanın tüm kulüplerin kullanımına açık olması gerekmektedir. Toplantı salonuyla, kafeteryasıyla her zaman hizmete açık bir yeri olmalıdır. Her dalda yapılacak faaliyetler için gerekli olan araç, saat, telsiz ve diğer malzemeler federasyon tarafından tüm faaliyetlerde kullanılabilmelidir. Kulüpler federasyonun sekreteryasından faydalanabilmelidirler.

Hiç bir siyasi kimlik taşımadan herkese eşit bir federasyon yönetimi olmalı.

Arkadaşlar bu benim fikrim. Herkesin fikrine de saygı duymaktayım bilmiş olun.

Sadece bir fikir.

Sizlerde görüşleriniz yazın lütfen.

motor sporlarının ki bu ülkede en çok seyircisi olan bir spor dalıdır, daha yukarılara ancak böyle çıkabileceğine inanan biri olarak yıllardır uğraşıp da yapamadığım bu federasyonu belki sizlerin de desteğiyle kurabiliriz.

NE DERSİNİZ...

Saygılar

H.Macila.

Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler