Londra yolcusu kalmasın

Londra yolcusu kalmasın

Ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu, Londra’da düzenlenecek olan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda yer alacak olan Türkiye Milli Takımı kafilesine katılmak için bugün adadan ayrılacak.

A+A-

 

YENİDÜZEN Spor Servisi

Ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu, Londra’da düzenlenecek olan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda yer alacak olan Türkiye Milli Takımı kafilesine katılmak için bugün adadan ayrılacak. Daha önce yıldızlar ve gençler kategorilerinde Dünya şampiyonalarında yarışan Yiğitcan, ilk kez büyüklerde Dünya Şampiyonası’nda yer alacak. Geçtiğimiz yıl yaşadığı sakatlık sonrasında Olimpiyat kadrosunda yer alma şansını yitiren Yiğitcan, bu yıl Türkiye 4x100 metre bayrak takımında Emre Can Barnes, İzzet Safer, Jack Ali Harvey ve Ramil Guliyev ile birlikte madalya kazanabilmek için mücadele verecek.

 

Keleş: “Hedeflediğimiz noktadayız”

Yiğitcan Hekimoğlu’nun antrenörü Celal Keleş YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada daha önce sporcusunun yıldızlar ve gençlerde düzenlenen dünya şampiyonalarında yer aldığını, ilk kez büyükler kategorisinde bu organizasyona katılacaklarını söyledi. Heyecanlı olduklarını aktaran Keleş, “Yaşadığımız sürecin sonunda hedeflediğimiz noktadayız. Umarım orada herşey yolunda gider ve piste çıkarız. Piste çıkma şansımız yüksek. 4x100 metre takımında 5 kişi var. Koşacak olanlar orada belli olacak. Bulunduğumuz performans derecesi koşabileceğimizi gösteriyor. Umarım orada en güzel şekilde halkımızı temsil ederiz” ifadelerini kullandı.

 

“Orada olmak hem sporcumu hem de beni motive eder”

Daha önce yıldızlar ve gençler dünya şampiyonalarında Yiğitcan ile birlikte antrenörü olarak kadroda olduğunu ancak bu kez olmadığını belirten Keleş, “Bununla ilgili yöneticilerimiz ve ilgili kesimlerin katkısı ile oraya gidebilirim ama henüz net birşey yok. Ama sporcumun yanında olmak ve bu kadar özverili, yoğun çalışmadan sonra orada olmak hem onu hem de beni ciddi anlamda motive eder. İlerleyen günlerde bir sonuç olacak diye düşünüyorum. Umarım sporcumla birlikte olurum” dedi.

 

Hekimoğlu: “Milli takıma girmek benim için önemliydi”

Türkiye Milli Takımı ile Londra’da düzenlenecek olan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 4x100 metre bayrak takımı ile yer alacak olan Yiğitcan Hekimoğlu, “Bu yıl milli takıma girmek benim için önemliydi” dedi. Geçtiğimiz yıl yaşadığı sakatlık sonrasında bu noktaya gelmenin önemime değinen Hekimoğlu, “Şu anda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son 10 güne girdik. Gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Kazasız, belasız gerekeni yaparak madalya şansını arttırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Kendimi formda hissediyorum”

Milli takımın bir parçası olmanın önemli olduğunu söyleyen Hekimoğlu, “İyi bir takımımız var. Herkes yıllardır birbirini tanıyor. Bunun bir parçası olmak önemli” dedi. “Türkiye’de son yıllarda sprintte rekabet arttı. Fiziksel olarak şu anda iyi durumdayım” diyerek sözlerini sürdüren elit atlet, “Bir aylık bir tedavi süreci geçirdim. Şu anda kendimi iyi ve formda hissediyorum. Yapılan testler de bu yönde. Her türlü rekabete hazır durumdayım. Gerekeni yaparak ülkemize atletizm adına önemli bir başarı yaşatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1863 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.