“Ligin oynanmayışını fırsata çevirmek istedik”

“Ligin oynanmayışını fırsata çevirmek istedik”

Yonpaş Dumlupınar, futbolsuz dönemde çalışmalarına devam ediyor

A+A-

Süper Lig’in yeni ekibi Yonpaş Dumlupınar, bu sezon futbol liglerinin oynatılmama kararına karşılık 23 Kasım’dan bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere hazırlık maçları da yapan Mağusa’nın sarı kırmızılı ekibinde teknik sorumlu Sedat Devecioğlu yönetim ve sponsorları tarafından sağlanan imkanlara teşekkür ederken, para almadan çalışmalara katkı sağlayan teknik heyet ve yer alan oyuncularının özverisinden oldukça memnun. Ligin oynanmayışını fırsata çevirmek istediklerini belirten Devecioğlu, “Bu kadar fedakarlığın olduğu yerde başarı bence kaçınılmazdır” dedi.

 

Devecioğlu: Pandemi izin verirse Nisan sonuna kadar çalışmayı düşünüyoruz

23 Kasım’dan bu yana aralıksız çalıştıklarını ve üçüncü haftadan sonra haftada iki olmak üzere hazırlık maçı oynadıklarını belirten Sedat Devecioğlu, “Hafta içi rakip bulamadığımız için Mağusa ve Girne’de yabancı oyuncuların akademi takımları ile oynadık. Hafta sonu Yenicami, Esentepe maçlarının ardından bu hafta Hamitköy ile maçlarımız olacak” dedi.

Hedeflerinin dokuz haftalık bir hazırlık dönemi olduğunu, bu hafta yedinci haftayı tamamlayacaklarını belirten Sedat Devecioğlu, “Dokuzuncu hafta sonunda normal lig düzeyinde nisan sonuna kadar pandemi izin verirse çalışmayı düşünüyoruz. Sonuçta vakaların artması bizi de ürkütüyor, ama elimizden geldiği kadar fiziksel performans anlamında bir seviyeye geldiğimiz için ara vermek istemiyoruz. Ara verince eskisi gibi olmuyor çünkü. O yüzden zorluyoruz” ifadelerini kullandı.

sedat-devecioglu.jpg

“Gençlerin eksiklerini gidererek takıma monte etmeye çalışıyoruz”

Sedat Devecioğlu 23 kişi antrenman yaptıklarını, yoğun gittiğini ve katılımdan oldukça memnun olduğunu ifade ederken, “Takımın yaş ortalaması çok genç. Ligin oynanmayışını bir fırsata çevirmek istedik. Genç ve yeni olan takımı hem fiziksel, hem taktik anlamda, hem de bireysel eksiklikler üzerine giderek bu bir yılı en iyi şekilde geçirmeyi planlıyoruz. Bu bağlamda iyi gidiyoruz. Hazırlık maçlarında oynadığımız oyun ve aldığımız skorlardan memnunum. Bu bir yıl içerisinde genç oyuncuların A takım tecrübelerini gidermek adına takıma monte etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

“Bu kadar fedakarlığın olduğu yerde başarı bence kaçınılmazdır”

“İyi bir takımımız var. 2-3 yıl sonra sistemli çalışmaya devam edilirse Dumlupınar zirveye oynayan ve şampiyonluğun en büyük adayı ekiplerinden biri olacak” diyerek sözlerini sürdüren genç teknik adam, “Yönetim kurulu ve sponsorumuza çok teşekkür etmek isterim. Bize iyi bir antrenman ortamı hazırladılar. Teknik ekibim bir lira para almadan tüm antrenmanlara katılıyor. Ciddi şekilde özveri gösteriyorlar. Futbolcularımız da aynı şekilde. Hepsine teşekkür ederim. Bu kadar fedakarlığın olduğu yerde başarı bence kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.

dumlupinar.jpg

“Oyuncular herkesin pasif geçirdiği dönemi verimli geçiriyor”

“Uzun süreç içerisinde futbolcular motivasyon kaybı yaşayabilirler ama ben onlara bu yılın zor geçeceğini söyledim” diyen Devecioğlu, “Ama bundan sonraki süreçte onların kulübe ve bize teşekkür edeceklerini düşünüyorum. Herkesin pasif geçirdiği bir dönemi ciddi anlamda verimli geçiriyorlar. Şu an kat etmemiz gereken çok yolumuz var. Dediğim gibi genç ve yeni bir takımız. Süper Lig’e alışkın çok fazla oyuncumuz yok. Onların kalitelerini yukarıya çekmeye çalışıyoruz. Genç olduğumuz için birbirimize uyum sürecini atlatma ve geleceğin takımını kurma adına ciddi mesai harcıyoruz. Keyfimiz yerinde, herkesin özgüveni şu anda iyi. Güzel bir arkadaşlık ortamı ve kolej takımı havası var. İnşallah bu bozulmadan devam eder” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 3403 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.