“Lige renk katmaya geliyoruz”

“Lige renk katmaya geliyoruz”

Süper Lig’in yeni ekibi Yeniboğaziçi, yoğun bir şekilde sezona hazırlanıyor.

A+A-

Süper Lig’in yeni ekibi Yeniboğaziçi Doğan Spor Kulübü, 2023-24 sezonu hazırlıklarını yoğun bir şekilde Teknik Direktör Kılıçali Kahraman nezaretinde sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl yakalanan aile ortamı ve akabinde gelen lig ikinciliği ile yeniden Süper Lig’e yükselen ligin doğu bölgesi ekibi, 17 Temmuz’da başlattığı çalışmalarını devam ettirirken, Teknik Direktör Kılıçali Kahraman da takımın çalışmalarındaki arzusundan memnun. Kahraman, “Süper Lig’e renk katmaya geliyoruz” derken, “Yeniboğaziçi’nin Süper Lig’de her zaman olması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

50 antrenman, 10 hazırlık maçı planlanıyor

17 Temmuz’da sezon açılışını gerçekleştirdiklerini, 22 sporcu ile çalıştıklarını belirten Kılıçali Kahraman, “9 haftalık bir hazırlık planı yaptık. Bu süre içerisinde 50 antrenman yapıp 10 tane hazırlık maçı oynayacağız. Hazırlık maçları 5 Ağustos’ta başlayacak, ilk hazırlık maçımız Çanakkale ile olacak. Kampımız 23 – 27 Ağustos tarihleri arasında olacak. Yeri henüz belli değil ama yönetim bizim isteklerimiz doğrultusunda bu konuda çalışıyor” dedi.

“Yabancılarımız geliyor, dört yerli takviye yapmamız gerekiyor”

“Güzel bir yönetim, sporcu, antrenör diyaloğu var. Yönetim her zaman ve her gün yanımızda. Bu açıdan çok mutluyuz” diyerek sözlerini sürdüren Kılıçali Kahraman, “Takımımız iyi çalışıyor fakat eksiklerimiz var. Takımımıza daha takviye yapmamız lazım” dedi. Yabancı oyuncularımızdan Süleyman Youla Pazartesi, Umar Basit Çarşamba günü adaya gelecek” açıklamasını yapan Kahraman, “Yabancılarımız da bu hafta aramıza katılacak. Ama bir gerçek var ki, en az dört yerli oyuncuya da ihtiyacımız var. Bu isimleri stoper, orta saha ve hücum hattına düşünüyoruz. Bununla ilgili yönetim ve benim çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

“Arkadaşlığın, takımdaşlığın çok önemli olduğuna inanıyorum”

“Oyuncularımızın çalışma temposundan, isteğinden, arzusundan çok memnunum. Yönetimin bize verdiği destekten çok memnunum. Herkes bize katkı sağlamaya çalışıyor” şeklinde sözlerini sürdüren Kılıçali Kahraman, “Biz geçtiğimiz yıl aile ortamını yakalayarak başarılı olduğumuza inanıyorum. O yüzden gene bunu yaratmaya çalışıyoruz. Her ne kadar ülkemizde çok ciddi paralar dönse de ülkemizde arkadaşlığın, birbirini sevmenin, takımdaşlığın çok önemli olduğuna inanıyorum. Bunu yönetime de aşıladık. Yönetim de bu konuda aynı fikirde” dedi.

“Biz Süper Lig’e renk katmaya geliyoruz”

Yeni sezon için Yeniboğaziçi’nin parolasının ne olacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Kılıçali Kahraman, “Biz Süper Lig’e renk katmaya geliyoruz. Artık Yeniboğaziçi’nin Süper Lig’de her zaman olması gerektiğine inanıyoruz. Gelecek senenin kadrosunu da belki bu seneden kuracağız. Bu yıl Süper Lig’deyiz, gelecek yıl da Süper Lig’de olmak istiyoruz” açıklamasını yaptı. “Kupada ilerleyebildiğimiz kadar ilerlemek istiyoruz” diyen Kahraman, “Tabi bazı gerçekler de var; Mağusa Türk Gücü, Karşıyaka, Cihangir, gerçekten çok iyi kadroları var. Biz de onların arkasında olmak için takımımızı en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sağlık kontrollerinin sezon açılışlarında yapılması gerekli”

Yeni sezonda lig mücadelesinin centilmence olmasını ve özellikle oyuncular açısından sakatlık olmadan bir lig geçmesini dileyen Kılıçali Kahraman, “Biz sağlık kontrollerini her zaman Eylül ayı başında yapıyoruz. Ben bunun yanlış olduğuna inanıyorum. Biz 45 derecede oyuncuya antrenman yaptırmaya çalışıyoruz. Sağlık kontrollerini sezon açılışlarında olması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda federasyonun bir adım atması gerekiyor ki bir kötü durum yaşanmadan bunun önüne geçelim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Bu haber toplam 679 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.