"Ligden çekilme opsiyonunu masadan kaldırdık"

"Ligden çekilme opsiyonunu masadan kaldırdık"

Olağanüstü Genel Kurul'a giden Fenerbahçe'de "Ligden çekilme" masaya yatırıldı, Başkan Ali Koç konuyla ilgili, "Bu opsiyonu 3 ay sonraki Genel Kurul'a kadar masadan kaldırıyoruz" açıklamasını yaptı.

A+A-

Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurula gitme kararı alan Fenerbahçe, "Futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi" gündemiyle toplandı.

Olağanüstü Genel Kurul'da "Ligden çekilme" konusunda açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bu opsiyonu 3 ay sonraki Genel Kurul'a kadar masadan kaldırıyoruz" dedi.

Koç, "Yaptığımız bütün görüşmelerde en az tercih edilen opsiyon, ligden çekilme olarak ifade edildi. Buradaki sebep ne hukuk taraf ne sportif taraf. Bu opsiyonu 3 ay sonraki Genel Kurul'a kadar masadan kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yönetime 4 maddede tam yetki 

Fenerbahçe Kulübü'nün Olağanüstü Genel Kurul toplantısında yapılan oylama sonucu, aşağıdaki maddeler için yönetim kuruluna tam yetki verilmesi kararlaştırıldı.

1-Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa mücadelesine çıkmamak veya futbol 19 yaş altı takımıyla katılmak.

2-Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye kupası'na katılmamak veya önümüzdeki 2 yıl Türkiye Kupası'na 19 yaş altı takımıyla katılmak.

3-Türkiye'de futbol faaliyetlerimizle ilgili verilecek kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususunda gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek.

4-Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibariyla UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.

Bu haber toplam 586 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.