“Liderliği devam ettirdik ama 14 maç daha var”

“Liderliği devam ettirdik ama 14 maç daha var”

AKSA Süper Lig’in yenilgisiz lideri Cihangir, olumsuz hava koşullarına rağmen yoğun şekilde hazırlanıyor.

A+A-

AKSA Süper Lig’in yenilgisiz lideri Cihangir, Mesarya galibiyetiyle ikinci devreye üç puanla başladı. Göçmenköy hazırlıklarına olumsuz hava koşullarına rağmen devam eden Cihangir’de Teknik Direktör Toygar Davulcu “Mesarya galibiyetiyle ikinci devreye iyi bir başlangıç yaptık, liderliği devam ettirdik, puan farkını koruduk ama sonuç itibarı ile baktığımızda 14 maç daha var. İnşallah bundan sonraki haftalarda da bu performans devam eder” dedi. Bu hafta Göçmenköy ile zor bir maç oynayacaklarını vurgulayan deneyimli teknik adam, “Liderliği, puan farkını devam ettirmek isteyen bir Cihangir sahada olacak” ifadelerini kullandı.

Davulcu: Bu maç onlar için de bir fırsat maçıydı

Teknik Direktör Toygar Davulcu, ilk olarak 3-0 kazandıkları Mesarya maçını değerlendirdi.

Antrenörlük hayatı boyunca oyuncu üzerinden değil, hep sistem üzerinden ilerlemeye çalıştığını aktaran Toygar Davulcu, sistem üzerine uyumlu, saha içi saha dışı birlikteliği ve taktik disipline bağlı oyuncuların önemine vurgu yaptı. Mesarya maçı öncesi Meye, Muhittin gibi kaliteli ve kreatif oyuncuların eksikliğinin kafalarda soru işareti doğurabileceğini işaret eden deneyimli teknik adam, “Çünkü bu oyuncular sıkıntı doğan bölümde, oyununun sıkıştığı anlarda oyunu çözebilen oyunculardı. Bizde Mesarya maçında bu eksiklik vardı ama takımın belli bir kurgusu, sistemi vardır. Bu sistem içerisinde her zaman için dışarda kalan oyuncular dönem dönem 11’de, dönem dönem dışardan gelerek katkılar koydular. Bu maç onlar için de bir fırsat maçıydı” dedi.

“İnşallah bundan sonraki haftalarda da bu performans devam eder”

Davulcu, zorlu geçmesi beklenen, puan kaybı olur mu soru işaretini sorduran Mesarya maçında Berhan’ın övgüyü hak eden performansı yanında Yankı ve Ali’nin de çok iyi performans sergilediğini, ayrıca takımın geri kalanının da iyi performans ortaya koyduğunu belirtti. “Bunun yanında tabi ki Mesarya’nın yeni teknik adam belirlemesi, camianın tekrardan toparlanıp beş tane oyuncuyu kadroya katması maçın zorluk derecesini artıran faktörlerdi” diyen Davulcu, “Sahanın içerisinde doğru organize olan, taktik disipline bağlı kalarak iyi oynayan ekip, maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar Cihangir’di. Bunun sonunda da 3-0’lık net bir galibiyet oldu” dedi.

Davulcu değerlendirmesinde “İkinci devreye iyi bir başlangıç yaptık, liderliği devam ettirdik, puan farkını koruduk ama sonuç itibarı ile baktığımızda 14 maç daha var. İnşallah bundan sonraki haftalarda da bu performans devam eder” ifadelerini kullandı.

“Ligin güçlü takımlarından bir tanesi ile oynayacağız”

Ligin 17’nci haftasında Göçmenköy ile oynayacakları maçı da değerlendiren Davulcu, “Nazım hoca Göçmenköy’ün başına geldikten sonra belli bir yapılanmaya gittiler. Takımdan birçok oyuncu ayrıldı. Yeni oyuncular aldılar. Sezon başına çok hızlı girdiler. Transfer döneminde ligde ses getiren oyuncuları takımlarına kattılar. Bu transfer hızı devam etse, belki de şampiyonluğun en büyük adaylarından olacaklardı. İyi, kaliteli bir ekip. Devre arası geldiğinde transfere devam ettiler. Hem kendi oyuncularından geri döndürdükleri oldu, hem yeni oyuncuları kadrolarına kattılar. Oldukça organize olan, iyi oyunculardan kurulu, iyi bir teknik ekibi olan, sahada iyi organize olan, bu ligin çok güçlü takımlarından bir tanesi ile Cuma akşamı deplasmanda oynayacağız” dedi.

“Liderliği, puan farkını devam ettirmek isteyen bir Cihangir sahada olacak”

Çok zor bir maçın geçeceğine işaret eden Toygar Davulcu, “Ama yine aynı oyun disipliniyle kazanmak için oynayan, liderliğini, puan farkını devam ettirmek isteyen bir Cihangir sahada olacak. Ümit ederim Cuma akşamı saat 8 itibarı ile galip gelen, hafta sonuna mutlu giren bir Cihangir takımı olur. Baktığınızda Lefkoşa deplasmanında üç ihtimalli bir maç ama biz, ne isterse olsun sahadan galip ayrılmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“Önde olmak bana göre daha avantajlı”

Sezona yönelik “Önde gitmek mi zor, yoksa geriden gelmek mi?” sorusuna yönelik Davulcu, şu açıklamayı yaptı:

“İkisini de yaşadık. Geçen yıl arkadan giden, hep ikinci sıradan takip eden bir ekiptik. Şu anda önde giden bir ekibiz. Tabi ki ikisinin de zor tarafları vardır ama bizim hep düşündüğümüz, oyuncularıma söylediğim şudur; 14 Temmuz’da sezonu açtığımızda birçok oyuncusunu kaybeden bir Cihangir vardı. 120’nci dakikada kupada gol yiyip, berabere kalıp, penaltılarla kupayı kaybeden bir Cihangir vardı. Ciddi bir moral, motivasyon bozukluğumuz oldu. Çok iyi, güzel giden bir sezonu taçlandırmak isterdik ama olmadı. Sezonu açtıktan sonra futbolu bırakan oyuncularımız oldu, takımdan ayrılan oyuncular oldu. Bunun moral motivasyonu da ciddi anlamda takımı etkiledi ama her geçen gün oyunculara ‘Küllerimizden tekrar doğacağız, tekrar yarışın içerisine gireceğiz’ dedim. O yönde de çalışmalarımız oldu. Baktığınızda sezon başında favoriler farklıydı. Şu anda geldiğimiz noktada hep sezon başını örnek göstererek oyuncularıma şunu söyledim; Siz ligi beşinci de bitirseniz, size kimse başarısızsınız diyemez. Biz belki de 16 takım içerisinde bütçe olarak 14’üncü, 15’inci takımız. Genelde bütçe ve başarı dengelidir. Bu bütçe ile bu çocukların yaptıkları çok büyük farkındalıktır. O yüzden çok fazla baskı üzerimize almıyoruz. Oyunculara sahaya çıktığınızda oynadığınız oyundan keyif alın derim. Çünkü futbol keyif işidir. Keyif almazsanız sonuç da alamazsınız. Lideriz, puan farkı vardır, şampiyon olacağız, olmazsa olmazımızdır gibi düşüncelerimiz yoktur. Maç maç düşüp, her maçı galip gelmek için oynayan bir ekibiz. İki buçuk sene önce bu takımın başına geldiğimde son 7 haftada 6 mağlubiyet, 1 beraberliği vardı. Herkes aman Cihangir küme düşer mi derdi. O zaman çocuklara şunu söylemiştim; bu camia güçlü bir camiadır, yeri hep Süper Lig’dir. Biz büyük takım oyunu oynayacağız, günü gelecek o büyük takımlarla yarışacağız. Şimdi de bunun meyvelerini topluyoruz. Birçok kayıp oyuncuya rağmen tekrardan sistem, oyun disiplini, taktik bağlılık ön planda. Önde olmak bana göre daha avantajlı bir pozisyon.”

“Cihangir sadece Cihangirlilerin değil, Mesarya’nın bir takımıdır”

Camiaya da çağrıda bulunan Toygar Davulcu: “Burada başkan, yönetim, oyuncu, teknik ekip grubunda çok büyük bir bütünleşme vardır. Çok koordineli şekilde çalışıyoruz. Herkesin sorumlulukları bellidir ve dört dörtlük yerine getirmeye çalışıyor. Cihangir halkının ve sempatizanlarının tribünde biraz daha bizi desteklemelerini rica ediyorum taraftarlarımızdan ve bölgemizden. Çünkü Cihangir sadece Cihangirlilerin takımı değildir. Cihangir, Mesarya’nın bir takımıdır. Lütfen Mesarya bölgesindeki Cihangir sempatizanları bu takıma daha fazla sahip çıksınlar, gelsinler tribünde bu heyecanı, birlikteliği beraber yaşayalım” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 823 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.