Leventspor Türkiye dördüncüsü

Leventspor Türkiye dördüncüsü

Leventspor, U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nı dördüncü olarak tamamladı

A+A-

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen altyapı faaliyetleri kapsamında U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası’na katılarak adını Türkiye’nin en iyi 8 takımı arasına yazdıran Leventspor, Türkiye dördüncüsü olarak gururlandırdı. Organizasyonun üçüncülük maçında Irmak Spor Kulübü’ne 54-49 mağlup olarak dördüncü oldu.

 

Yarı finalde Botaş’a yenildi

Önce Bölge Şampiyonası, ardından Anadolu Şampiyonası’nda başarılı olarak Çanakkale’de düzenlenen U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde eden Leventspor, A Grubu’nda Mersin Gençlerbirliği’ni 67-34, Isparta Belediyesi’ni 67-42 ve Başkent Kartalları’nı 60-39 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Antalya Polis Gücü’nü 56-33’lük skorla yenen Leventspor yarı finale yükselme başarısı gösterirken, yarı finalde geçtiğimiz yıl finalde karşılaştığı Botaş’a 63-34 mağlup olarak finale yükselme şansını kaybetti.

 

Üçüncülüğü son anlarda yitirdi

Üçüncülük maçında Erdemli Koyuncu Irmak Spor Kulübü ile karşılaşan Leventspor, ilk periyodu 11-6, ikinci periyodu 29-19, üçüncü periyodu da 39-31 önde geçti. Son bölümleri büyük çekişmeye sahne olan Irmak Spor Kulübü’nün farkı kapatarak öne de geçtiği maçta Leventspor son anlarda skor üstünlüğünü sağlayamayarak parke zeminden 54-49 mağlup ayrıldı ve Türkiye dördüncüsü olarak organizasyonu tamamladı.

 

Geçtiğimiz yıl üçüncü olmuştu

Geçtiğimiz yıl da aynı başarıyı göstererek Sakarya’da düzenlenen finallere katılma hakkı elde eden Leventspor, finalin kapısından dönmüş, üçüncülük maçında Fenerbahçe’yi mağlup ederek Türkiye üçüncüsü olmuştu.

Bu haber toplam 493 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.