Lefkoşa Maratonu 23 Ekim’de koşulacak

Lefkoşa Maratonu 23 Ekim’de koşulacak

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin düzenlediği Lefkoşa Maratonu, 23 Ekim Pazar günü koşuluyor.

A+A-

Armani Exchange ana sponsorluğunda ve KKTC Atletizm Federasyonu iş birliğinde düzenlenecek ve ülkemizin tek AIMS sertifikalı (Uluslararası Maratonlar ve Mesafe Koşuları Birliği) Lefkoşa Maratonu’nun onuncusuna ilişkin ayrıntıların paylaşıldığı basın buluşması gerçekleştirildi.

Lefkoşa Maratonu’nda bu yıl elde edilen gelir yeni Yaşam Merkezi için kullanılacak.

Lefkoşa Maratonu’na bu yıl Türkiye’nin rekortmen atletlerinden olan Ramil Guliyev yanında Türkiye ve dünyadaki maratonlarda önemli başarılar elde etmiş koşucular da katılıyor.


Harmancı: “Maraton duyurusunu yeniden yapmak heyecan verici”

Merkez Lefkoşa’da düzenlenen basın toplantısında LTB Başkanı Mehmet Harmancı, detaylı açıklamalarda bulunurken, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, iki buçuk yıllık bir aranın ardından yeniden maraton duyurusunu yapıyor olmanın heyecan verici olduğunu belirterek, “Göreve geldiğimiz günden itibaren meclis üyelerimiz ile birlikte 2008’de başlayan bu maraton ruhunu her yıl ve kesintisiz olarak bu şehre yaşatmaya onu bir marka haline getirmek için çalıştık” dedi.

 

Esin Esmen: “Bir Dünya Markası ile Lefkoşa Maratonu’nun Ana Sponsoru oluyoruz”

Esmen Group Direktörü Esin Esmen, Esmen Group olarak Lefkoşa Maratonu’na başladığı günden itibaren her dönem dahil olduklarını bu yıl ise Esmen Group Armani Exchange gibi bir dünya markası ile böyle büyük bir organizasyonun ana sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.


Prof Dr. Cevdet Tınazlı: “Ülkemizin en itibarlı şehir maratonu”
KKTC Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Cevdet Tınazlı ise yaptığı konuşmada, Lefkoşa Maratonu’nun ülkemizin en itibarlı şehir maratonu olduğunu belirterek, maratonun 10. yılında da yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
 

Akın Aktunç: “Bu yıl da katılım sayısında maraton kendi rekorunu kıracak”
LTB Spor Kulübü adına konuşan LTB Asbaşkan Akın Aktunç ise geçmiş yıllarda maratondan elde edilen gelirle çok güzel projeler imza atıldığını söyledi. Son gerçekleşen maratona 9 binin üzerinde katılım olduğunu hatırlatan Aktunç, bu yıl ki hedeflerinin yeni bir katılım rekoru kırmak olduğunu belirtti.
 

 

Bu haber toplam 390 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.