Kuzeyde daha çok maç, daha çok gol…

Kuzeyde daha çok maç, daha çok gol…

Kıbrıs’ın kuzeyinde 22, Kıbrıs’ın güneyinde ise 23 hafta geride kaldı. YENİDÜZEN, Kıbrıs'ın her iki tarafındaki futbol istatistiklerini karşılaştırdı.

A+A-

KUZEYDE DAHA ÇOK MAÇ… YENİDÜZEN, Kıbrıs’ın hem kuzeyinde, hem de güneyinde oynanan ligleri karşılaştırdı. Kuzeyde 16, güneyde ise 12 takımlı lig oynanmasından dolayı kuzeyde daha çok maç yapıldı ve daha çok gol atıldı.

 

LİDERLER MTG VE OMONOIA… 22 haftada 56 puan toplayan MTG ve 23 haftada 46 puan toplayan Omonia, liglerinin liderleri… Mağusa Türk Gücü en yakın takipçisinin 12 puan önünde yer alırken, Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde Omonia ve Anorthosis’in 46 bulunuyor. Omonia, gol averajıyla liderlik konumunda yer alıyor.

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Çin’in Vuhan kentinde meydana çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Pandemi olarak kabul edilen Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle Kıbrıs’ın iki yanında da futbol ligleri durdu. YENİDÜZEN, Kuzey’de 22, güneyde ise 23 haftalık bölümün tamamlanmasıyla, Kıbrıs’ın iki tarafındaki futbol istatistiklerini karşılaştırdı. Elde edilen verilere göre, adanın kuzeyinde 176 maçta 665 gol, adanın güneyinde ise 138 maçta 373 gol kaydedildi.

 

Kuzeyde daha çok maç oynandı

Kuzeyde oynanan K-Pet Süper Lig’de 22, Güneyde oynanan Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde (Cyprus Division 1) 23 haftalık bölüm geride kaldı. İki tarafta da bu süreçte oldukça heyecanlı maçlar oynandı. K-Pet Süper Lig’de toplam 176 maç oynanırken,  665 kez fileler havalandı. Adanın kuzeyinde maç başına gol ortalaması 3,77, hafta başına gol ortalaması ise 30,2 olarak hesaplandı. Kuzeyde sadece 4 karşılaşmada gol sesi çıkmadı. Adanın güneyine bakıldığı zaman 23 hafta oynanmasına rağmen ligde 12 takım bulunmasından dolayı daha az maç oynanmış oldu. Geride kalan 138 maçta 373 kez fileler havalandı. Güneyde maç başına gol ortalaması 2,70, hafta başına gol ortalaması ise 16,2 olarak hesaplandı. Güneyde pandemi öncesinde 22 haftalık normal sezon bitmiş, Play off ve Play out maçlarına geçilmişti.

 

Liderler Mağusa Türk Gücü ve Omonia…

K-Pet Süper Lig’de 22 haftada 18 galibiyet, 2 beraberlik 2 de mağlubiyet alan ve 56 puan toplayan Mağusa Türk Gücü ligin lideri konumunda. Güneyde ise Omonia, 23 haftalık bölümde 13 galibiyet, 7 beraberlik, 3 mağlubiyetlik performansla 46 puan toplayarak ligin lideri konumunda bulunuyor. K-Pet Süper Lig lideri Mağusa Türk Gücü, en yakın takipçisi Doğan Türk Birliği’nin 12 puan önünde yer alırken, Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde lider Omonia ile 2’nci Anorthosis aynı puana sahip…

 

İki taraf da sarı kart görmeyi seviyor

Kıbrıs’ın iki yanındaki oynanan maçlara bakıldığı zaman hem kuzeyde, hem de güneyde sarı kartların bolca gösterildiği görülüyor. Kuzeyde hakemler futbolculara 784 sarı kart, 55 de kırmızı kart gösterdi. Güneyde ise hakemler 601 kez sarı kartına, 17 kez de kırmızı kartına başvurdu. Kuzeyde maç başına sarı kart oranı 4,45, güneyde ise maç başına sarı kart oranı 4,35 olarak hesaplandı.

 

Golcüler yabancı…

Kıbrıs’ın iki yanındaki en üst düzey futbol liglerinde ise goller yabancılardan geliyor. K-Pet Süper Lig’in Gol krallığı zirvesinde Yenicami’nin Nijaryalı oyuncusu John Ebuka (27 gol) bulunuyor.  Güney Kıbrıs 1. Ligi’nin Gol krallığı zirvesinde ise AEK Larnaka’nın Makedonyalı oyuncusu Ivan Trickovski (20 gol) yer alıyor.

kucukkk.jpg
K-Pet Süper Lig'de oynanan Merit Alsancak Yeşilova - Mağusa Türk Gücü maçı...

kucuk-002.jpg
Güney Kıbrıs 1. Ligi'nde oynanan Omonia - Apoel naçı...

Bu haber toplam 1333 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.