Kupalara MTG ambargosu

Kupalara MTG ambargosu

Tarihinde en parlak dönemlerinden birini yaşayan Mağusa Türk Gücü için kupa kaldırmak deyim yerindeyse sıradanlaştı. MTG son 6 sezonda toplamda 8 kupayı müzesine götürmeyi başardı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülke futbolunda bir sezon daha geride kaldı, sezon sonunda mutlu sona ulaşan ekip Mağusa Türk Gücü oldu. Mağusa Türk Gücü, bu sezon lig şampiyonluğunun yanı sıra Nicosia Group Kıbrıs Kupası ve sezon başında oynanan Süper Kupa’yı da kazarak sezonu kupayla kapattı.

Son yıllarda büyük başarılara imza atan sarı yeşilli ekip, futbolda en parlak dönemlerinden birini yaşıyor.

 

3 kupa hedefi gerçekleşti

Sezon başında 3 kupa hedefiyle yoluna başlayan Mağusa Türk Gücü, hedefine ulaştı. İlk olarak, 2019-20 sezonun lig şampiyonu unvanıyla kupa şampiyonu Yenicami ile Süper Kupa’da karşılaşan Mağusa Türk Gücü, rakibini mağlup ederek sezona kupa ile başlamıştı.

Bu başarıyı elde ederek lige başlayan Mağusa Türk Gücü, istediği gibi lige başlayamasa da, sezon içerisinde toparlanarak önce liderliği aldı, sonra da rakipleriyle arasındaki puan farkını açtı. Sezonun bitimine 3 hafta kala Gönyeli deplasmanına giden sarı yeşilli ekip, rakibini 2-1 mağlup etti ve aldığı galibiyetle bu sezonun da şampiyonu oldu.

Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda ise geçtiğimiz akşam Doğan Türk Birliği ile finalde karşılaşan Mağusa Türk Gücü, bu kupayı da kaldırmanın sevincini doyasıya yaşadı.

 

Kupaların sahibi MTG…

Son yıllarda büyük başarılar elde eden ve sırasıyla kupaları müzesine götüren Mağusa Türk Gücü, futbolda en parlak dönemlerinden birini yaşıyor. Sarı yeşilli ekip, son 6 sezonda 4 lig şampiyonluğu, 2 2 Kıbrıs Kupası şampiyonluğu, 2 de Süper Kupa’yı müzesine götürerek toplamda 8 kupa kazandı.   

 

Yapılan yatırımların meyveleri toplanıyor

Mağusa Türk Gücü’nde 2017-2018 sezonu sonlarında göreve gelen Koral Bozkurt ve yönetimi, bu başarının yakalanmasında en büyük pay sahibi… Gerek tesisleşme, gerekse sportif yönde önemli adımlara imza atan Bozkurt ve ekibi yaptıkları yatırımın meyvesini alıyor.

 

Şampiyonluk Oraloğlu’ndan sorulur

Mağusa Türk Gücü Ali Oraloğlu dönemde adeta altın çağını yaşıyor. Oraloğlu, son yıllarda kazanılan kupaların hepsinde de takımın teknik direktörüyken, 2005-2006 sezonunda o dönem 24 yıl sonra gelen şampiyonlukta da takım kaptanıydı. Oraloğlu’nun gerek futbolculuk, gerekse teknik direktörlük kariyerinde MTG armasıyla birlikte toplamda 9 kupa bulunuyor.

 

Taraftardan büyük destek

Mağusa Türk Gücü, futbolda en parlak dönemlerinden birini yaşarken, en büyük destekçisi olan taraftarı da, takımın bu sevincine ortak oluyor. Kulübün taraftar grubu olan Ultracrows öncülüğündeki MTG taraftarları, hiçbir maçta takımını yalnız bırakmıyor.


Mağusa Türk Gücü Başkanı Koral Bozkurt:

“Çok mutlu ve gururluyuz”

Mağusa Türk Gücü Başkanı Koral Bozkurt geçtiğimiz akşam oynanan Doğan Türk Birliği maçının ardından SPORYENİ'ye yaptığı açıklamada yakaladıkları başarıdan dolayı herkese teşekkür ederek, “Takımımızın gücü ortada ve sezonu 3 kupa hedefiyle açtık. Bunu başaran futbolcularımızı, teknik heyetimizi ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum. İyi mücadele verdik. Hak edilerek kazanılan lig şampiyonluğu, Süper Kupa ve kupa şampiyonluğu… Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Gelecek sezonda da tüm kupalara talip olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Mağusa Türk Gücü teknik Direktörü Ali Oraloğlu:

“Sezonu üç kupayla kapattık tadını çıkaralım”

Mağusa Türk Gücü teknik direktörü Ali Oraloğlu ise değerlendirmesinde, sezonu 3 kupa hedefiyle başladıklarını ve bunu başardıkları için mutlu olduklarını belirterek, bundan sonrası için de başarılı olmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Oraloğlu şöyle konuştu:

“Öncelikle futbolcularımı kutluyor, taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu çok güzel bir ekip işiydi. Bu ekip bir güzel iş daha başardı. Sezona başlarken 3 kupa hedefiyle başlamıştık. Önce Süper Kupa’yı aldık, sonra lig şampiyonluğu şimdi de Nicosia Group Kıbrıs Kupası… 3 kupayla sezonu kapattık. Mağusa Türk Gücü son 4 yılın Kıbrıs Kupası finallerinde var. İnşallah bundan sonra da olmaya devam edecek. Bundan sonra da kupaları almaya devam edecek. Şimdi artık bu başarımızın tadını çıkarma zamanı. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bu haber toplam 1075 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.