Kupa YDÜ'nün

Kupa YDÜ'nün

Basketbolda Federasyon Kupası’nın sahibi Yakın Doğu Üniversitesi oldu

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Federasyon Kupası’nda şampiyon Yakın Doğu Üniversitesi oldu. Güzelyurt Spor Salonu’nda Yakın Doğu Üniversitesi ile Girne Amerikan Üniversitesi arasındaki final mücadelesinde rakibini 79-48 yenen YDÜ kupayı kazanan taraf oldu.

YDÜ’ye kupayı 4-18, 17-39, 42-65, 48-79’luk periyotlar getirdi. GAÜ’de beş oyuncu skora katkı yaparken karşılaşmanın en skorer ismi GAÜ’den 17 sayı kaydeden Batuhan Tüzmen oldu. Oyuncunun bu performansı takımının galibiyeti için yeterli olmadı.

YDÜ’de maç kadrosunda yer alan 11 oyuncunun tamamı da kaydettikleri sayılarla skor tabelasını değiştirdi. Takımın en skorer isimleri 13’er sayı ile oynayan Halil Kutruza ile James Palmer oldu.

Maçın ardından düzenlenen törenle takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi.

 

SALON: Güzelyurt Spor Salonu

HAKEMLER: Çetin Yardım, Tugay Yazgan, Deniz Orhunöz

GAÜ: Can Galatyalı, Mehmet Tekyıl, Gökay İşkar, Çağakan Kılıç (3), Atilla Topaloğlu, Mustafa Çetin, Tufan Akansoy, Uraz Şentürk (9), Bert Beyaz, Halit Çeliktaşlılar (10), Emre Çetinkaslan (7), Batuhan Tüzmen (17)

YDÜ: Halil Kutruza (13), İhsan Üğütücü (2), Milos Macura (5), Sercem İnancı (6), Berkem Dikengil (6), Ahmet Dağer (9), Ferit Narçın (5), Günay Ertopaloğlu (3), Darryl Palmer (13), Baran Kılıç (7), Alp K. Rıza (4)

PERİYOTLAR: 4-18, 17-39, 42-65, 48-79

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.