Kupa mücadelesi başlıyor

Kupa mücadelesi başlıyor

Bir yıllık aradan sonra Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda 2021-22 sezonu heyecanı başlıyor

A+A-

60. KUPA HEYECANI… Nicosia Group’un ana sponsorluğunda KTFF tarafından düzenlenen Kıbrıs Kupası bugün oynanacak ilk tur maçları ile başlıyor. Son olarak Yenicami’nin kazandığı, pandemi nedeniyle bir yıl oynanamayan kupada takımlar 60. Organizasyonun şampiyonu olabilmek için mücadele verecek

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından düzenlenen ve ana sponsorluğunu Nicosia Group’un yaptığı Kıbrıs Kupası’nda 2021-22 sezonu mücadelesi başlıyor. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sebebiyle geçtiğimiz yıl liglerle beraber oynanamayan kupa mücadelesi bugün oynanacak 16 tane ilk tur karşılaşması ile başlayacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan ilk turda rakiplerine üstünlük kuracak ekipler adlarını ikinci tura yazdıracak.

 

Son oynanan Kıbrıs Kupası’na ana sponsor olarak destek veren Nicosia Group, bu yılki kupa mücadelesinde de ülke futbolunun yanında olacak. Geçtiğimiz yıl Mağusa Türk Gücü ile Yenicami arasında Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanan ve görkemli bir finale imza koyan Nicosia Group ayrıca tüm karşılaşmalarda futbolseverlere verdiği biletlerle finalde başta araba olmak üzere zengin hediyeler takdim etmişti. Ayrıca final karşılaşmasındaki organizasyon ve görsel şölen ise dünya standartlarında bir düzenleme olmuştu.

 

Kupanın ana sponsoru Nicosia Group bu yıl da futbol severlere birçok zengin hediye kazandıracak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da en büyük hediye 1 adet Nissan March marka araba. Ayrıca 1 adet 43 inç Grundig Adroid TV, 1 adet Iphone 11 ve zengin hediyeler de kazandırılacak. Organizasyonun büyük ödülleri de mevcut. Kupa gol kralına 10 bin TL ödül verilecek. Ayrıca Antrenörler Derneği’nin seçeceği turnuvanın en iyi U21 genç oyuncusuna da 10 bin TL’lik ödül, spor yazarlarının seçeceği turnuvanın en iyi oyuncusuna da 10 bin TL’lik ödül takdim edilecek.

 

Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda birinci ve ikinci tur karşılaşmaları tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Çeyrek final ve yarı final karşılaşmaları ise çift maç eleme usulüne göre oynanacak. Bu turlarda iki maçın skoru eşit olması halinde deplasmanda daha fazla gol atan takım üstün sayılmayacak. İki takımın iki ayakta aynı sayıda gol atması durumunda karşılaşmalar doğrudan

15'er dakikalık iki uzatma devresine gidecek. Eşitliğin bozulmaması halinde ise penaltı vuruşları sonunda tur atlayan taraf belli olacak.

 

Nicosia Group Kıbrıs Kupası bu sezon oynanacak 60. kupa organizasyonu olacak. 1955 yılında kurulan KTFF’de ilk kupa heyecanı 1955-56 sezonunda oynanırken, organizasyon 1988 yılında Federasyon Kupası adı altında oynandı. 2011 yılında Kıbrıs Kupası adıyla oynanan mücadele, 2017-18 sezonunda ‘Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası’ adıyla oynanırken, son organizasyon da bu sezonki gibi Nicosia Group Kıbrıs Kupası adıyla oynanmıştı.

 

1955-56 yılında başlayan kupa serüveninde en çok sevinen takım ise Çetinkaya oldu. Sarı kırmızılı ekip, bu kupayı 17 kez müzesine götürmeyi başardı. Kupa sayısında ise Çetinkaya’yı Gönyeli takip ediyor. Kırmızı beyazlı ekip de kupayı 8 kez müzesine götürdü.

Kupayı kazanan takımlar sırası ile şu şekilde; Çetinkaya (17 kez), Gönyeli (8 kez), Yenicami (8 kez), Küçük Kaymaklı (7 kez), Mağusa Türk Gücü (6 kez), Türk Ocağı (5 kez), Lefke (2 kez), Doğan Türk Birliği (2 kez), Gençlik Gücü (1 kez), Yalova (1 kez), Binatlı (1 kez) Cihangir (1 kez)…

 

Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nın son kazanan takımı ise Yenicami… Siyah beyazlılar 7 Ağustos 2020 tarihinde Mağusa Türk Gücü ile Atatürk Stadı’nda karşılaşmış, rakibini 3-1 mağlup ederek kupaya uzanan taraf olmuştu.

 

Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda ilk tur maçları bugün ve yarın oynanacak. Organizasyonda bugün 15, yarın 1 maç yapılacak. Tüm maçların saat 13.00’te başlayacağı ilk tur mücadelesi sonunda tur atlayan 16 takım belli olacak.

 

 

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.