Kupa canavarı UKÜ

Kupa canavarı UKÜ

Hentbol Federasyon Kupası'nda Gençler'de UKÜ çifte şampiyon oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Gençler Federasyon Kupası final karşılaşmaları az önce tamamlandı. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan final maçlarında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) hem kızlarda hem de erkeklerde rakiplerini mağlup ederek şampiyon oldu. UKÜ kızlarda Yakın Doğu Üniversitesi’ni 26-14 mağlup ederken, erkeklerde de Yükseliş’i 36-23 ile geçerek kupayı göğüsledi.  UKÜ takımı bu sezon Yıldız Kızlar’da lig, kupa ve süper kupayı alırken, Genç Kadınlar'da tüm kupaları, Genç Erkekler Ligi’nde de lig ve federasyon kupasını müzesine götürdü.  

İki kupayı da rahat kazandı

Final karşılaşmalarının ilki Genç Kadınlar’da oynandı. UKÜ ile YDÜ’yü karşı karşıya getiren karşılaşmada UKÜ takımı lig finalinde olduğu gibi rakibini mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmadan 26-14 gibi rahat bir skorla ayrılan UKÜ takımı bu sezon hem Yıldızlarda hem de Gençlerde toplamda 6 kupa kazandı. Bu maçın ardından ise Genç Erkekler Federasyon Kupası finali oynandı. Geçtiğimiz hafta sonu YDÜ’yü lig finalinde yenen UKÜ, Federasyon Kupası’nda da Yükseliş’i rahat geçerek adını kupaya şampiyon olarak yazdırdı. UKÜ sahadan 36-23 üstün ayrılarak bu sezonki üçüncü kupasını kaldırdı.

Gösteri maçı ve kupa seremonisi

İki karşılaşmanın arasında geçmişte hentbol oynamış isimler gösteri maçında karşı karşıya gelirken, bu maç eğlenceli anlara sahne oldu.  Maçlar sonunda başarılı olan sporculara kupa ve madalyaları federasyon yetkilileri tarafından verildi.

Bu haber toplam 2877 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.