“Kulüpler maçlardan evvel PCR testi istemeli”

“Kulüpler maçlardan evvel PCR testi istemeli”

Çetinkaya eski başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, maçlardan evvel insan sağlığına önem veren her kulübün PCR testi istemesi gerektiğini belirtti.

A+A-

Çetinkaya’nın eski başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, Haber Kıbrıs’ta Ali Baturay’ın sunduğu Markaj programına konuk oldu. Futbolun devamı ile ilgili görüşlerini aktaran Dizdarlı, Çetinkaya’nın küme düşme hattında olmaması halinde kendinin dinleneceğini ileri sürdü. KTFF’nin gayri ciddi davranarak liglerin devamı ile ilgili ısrarını daha net belirtmesi gerektiğini söyleyen Dizdarlı, insan sağlığına önem veren kulüplerin her maçtan öne PCR testi istemesi gerektiğini belirtti. Dizarlı, futbolun başlaması için 2,5 milyon TL’nin gerektiğini, bununla daha önce yapılan 1500 TL’lik ekonomik katkının 1666 kişiye yapılabileceğini veya pandemi hastanesi için kullanılabileceğini dile getirdi.

 

Dizdarlı: “Çetinkaya üst sıralarda olsaydı beni dinleyeceklerdi”

Kendine göre futbolun eylüle bırakılarak ondan sonra devam etmesi gerektiğini ifade eden Dizdarlı, “Eğer Çetinkaya dördüncü veya altıncı gibi sırada olsaydı beni dinleyeceklerdi. Küme düşme hattında olduğumuz için özellikle söylediğimiz zannediyorlar. Ben KTFF ve Kulüpler Birliği Başkanı’nın olduğu ortamda kağıdı getir imzalayacağım dedim. Seni kulübe sokmazlar dediler, o da benim sorunum dedim” açıklamasını yaptı.

 

“İnsan sağlığına önem veren her kulüp maçlardan önce PCR testi istemeli”

“KTFF’de aynı hükümet gibi gayri ciddi davrandı” diyen Dr. Bülent Dizdarlı, “Yayınladıkları genelgeleri denetlemediler. Sorumluluk benden çıksın havasında bunu yapıyorlar” dedi.

“Aldığım duyumlara göre bu işi hızlı testlerle götürmeye çalışıyorlar” diyerek sözlerini sürdüren Dizdarlı, “Hızlı testler yapılacak diye duydum. Böyle bir şey söz konusu olmamalı. İnsan sağlığına önem veren kulüpler her maçtan evvel PCR testi istemeli. Çok iyi biliyoruz ki hızlı testlerin çok bir anlamı yoktur. 10 gün evveline kadar bu böyle değildi ama şu anda çok net” ifadelerini kullandı.

 

““Uyarımızı yapalım, tellalı olalım ama felaket olmasın”

Ligin herhangi bir ekonomik değerinin olmadığını, bir Premier Lig veya Serie A gibi olmadığını aktaran Dizdarlı, “Bir büyük sponsoru veya yayın kuruluşu yoktur. Ama bizde gene bir ısrar vardır. Israrın ne olduğu konusunda anlaşılır olmak gerekli. Bu yapılmıyor ve büyük bir sıkıntı olacak” dedi.

Kendisine felaket tellalı dediklerini aktaran Dizdarlı, “Uyarımızı yapalım, tellalı olalım ama felaket olmasın inşallah. Bundan sonra daha sert konuşacağım. Çetinkaya küme düşecek diye yapardı dediler, bu konuda daha da sertleşeceğim, daha da uyarıcı olacağım. Benim vazifem, bilgim ve deneyimim doğrultusunda insanları uyarmaktır. Her koyunun da asılacak kendi bacağı vardır” şeklinde konuştu.

 

“Futbola verilecek para pandemi hastanesine kullanılabilir, 1666 kişiye 1500 TL verilebilir”

Ligin başlatılması için 2,5 milyon Türk Lirası gerektiğini söyleyen Dizdarlı, “Baktığında bu para devlet için çok büyük bir para değil ama bu dönem için önemli. Pandemi hastanesi için gerekli. Artı insanların maaşları kesildi, sigortalı insanlara 40-45 gün için 1500 lira verildi. Bu para ile 1666 kişiye daha da 1500 lira verilir. Bunlar ortadayken ben futbol oynayacağım?” dedi. Kendisine neden futbol oynanacağının söylenmesi gerektiğini belirten Dizdarlı, UEFA yaptığı açıklamada sağlık ve ekonomik yönden sürdürülebilirliğe vurgu yaptığını ancak ülke futbolunda bunun olmadığını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1294 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.