KTSYD, 11 Temmuz Basın Günü mesajı yayınladı

KTSYD, 11 Temmuz Basın Günü mesajı yayınladı

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği, 11 Temmuz Basın Günü çerçevesinde mesaj yayınladı.

A+A-

“11 Temmuz Basın Günü Kutlu Olsun” başlığıyla Başkan Necati Özsoy imzası taşıyan mesajda KTSYD’nin spor yazarlarının daha iyi koşullarda mesleklerini sürdürebilmesi için bugüne kadar verdiği mücadeleyi, bundan sonra da kararlılıkla sürdürmeye devam edeceği ifade edildi. Mesaj şu şekilde:

“Kıbrıs’ta yayımlanan ilk Türkçe gazete olan Saded’in 1889’da yayın hayatına başladığı gün olan 11 Temmuz, “Basın Günü” olarak kutlanıyor.

Saded ile başlayan Türkçe gazetelerin sayısı yıllar içerisinde artarken, adanın dört bir yanında gerçekleşen sportif faaliyetler de bu gazetelerin sayfalarında yer bulmaya başlamıştı.

Ülkemizde çalışan tüm basın mensuplarının bu gününü kutlarken, yaz-kış demeden, saat mefhumu gözetmeksizin ülke sporunu, kamuoyu ile buluşturmaya çalışan spor yazarlarımızın da bu anlamlı gününü kutlarız.

11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla bir kez daha altını çizmek isteriz ki, 1983 yılında kurulan Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği, ülkemiz basınının önemli bir parçası olan spor yazarlarının daha iyi koşullarda mesleklerini sürdürebilmesi için bugüne kadar verdiği mücadeleyi, bundan sonra da kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.”

Bu haber toplam 576 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.