KTFHGD’den teknik sorumlulara sağduyu çağrısı

KTFHGD’den teknik sorumlulara sağduyu çağrısı

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği (KTFHGD), son haftalarda bazı teknik sorumluların radyo programlarında hakemleri hedef gösteren açıklamalarda bulunduğunu, bu açıklamaların sadece futbola zarar verdiğini belirtti.

A+A-

Yapılan basın açıklamasında bu tür açıklamalarla hakemlerin üzerinde baskı kurabilecekleri gibi hatalı bir düşünceye sahip oldukları belirtilerek, teknik sorumlular sağduyuya davet edildi.

KTFHGD Başkanı Hakan Muhtaroğlu imzası ile yapılan açıklama şu şekilde:

“Bazı teknik sorumlularının, son haftalarda radyo programlarında hakemleri hedef gösteren ve mesnetsiz peşi sıra açıklama yapma yarışına girdiği gözlemlenmektedir.

Kendi performanslarının, beklentinin altında kalmasından dolayı yaratılan bu ortamda maçlarda galip geldikleri zaman kendi başarı payı biçip, mağlup oldukları zaman da hakemleri hedef göstererek örtebileceği düşüncesine kapılmaktadırlar.

Bu tür söylemlerle, sadece futbolumuza zarar vermektedirler. Ayrıca, bu tür basın açıklamaları ile kendilerince bundan sonraki haftalara yatırım yapmak amacıyla hakemler üzerinde baskı kurabilecekleri gibi hatalı bir düşünceye de sahip oldukları görülmektedir.  

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; hakemlerimiz, birlik ve beraberlik içerisinde tüm baskılara göğüs gerebilecek eğitim ve kabiliyete sahiptirler. Hiçbir baskının altında kalmayacaklardır. Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği olarak, hakem, gözlemci ve saha komiserlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 

Bu teknik sorumluları sağduyuya davet eder, ortamı geren bu tür gereksiz ve beyhude açıklamalardan uzak durmalarını hassasiyetle rica ederiz.”

Bu haber toplam 468 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.