“KTFF’yi linç girişimi yanlış ve yersiz”

“KTFF’yi linç girişimi yanlış ve yersiz”

Türk Ocağı başkanı Ahmet Arslan futbolcuların tabutlu eylemi ile suçu KTFF’ye yüklemesinin tamamen vizyon ve bilgi eksikliği ile yapılmış bir davranış olduğunu belirtti

A+A-

Türk Ocağı Başkanı Ahmet Arslan, futbolcuların haddini aşarak futbola geri dönüş konusunun merkezine gelme çabalarının doğru olmadığını, KTFF önüne bırakılan tabutla suçun federasyona yüklenmesinin tamamen vizyon ve bilgi eksikliği yapılan bir davranış olduğunu belirtti. Yazılı açıklama yapan Arslan, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun bu konuda en esaslı ve kararlı bir şekilde yönetim yaptığını, futbolcuların sosyal medyada linç girişimlerinin yanlış ve yersiz olduğunu ifade etti.

 

Arslan: Temaslı takipte katı bir tutum gelince futbolumuz sekteye uğradı

Arslan’ın açıklaması şu şekilde: “Dünyamızı saran Pandemi, bu günlerde ülke futbolumuzda ciddi bir kaos yaratmıştır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde “Bulaşıcı Hastalıklar Yasası” dahilinde bulunan ve Sağlık Üst Kurulu tarafından yönetilen süreçte Futbol Federasyonumuz ile Sağlık Bakanlığı arasında anlaşma sağlanamaması sonucunda futbolumuz başlayamamıştır. “Temaslı takibi” meselesine bir türlü açılım getirilememiş ve sağlık protokolü bu konudan dolayı imzalanamamıştır.

Futbol oyununun doğası gereği “Temaslı takibi” noktasında futbola özgü bir ayrıcalık yapılması halinde oynanabileceğine dair biz kulüp Başkanları olarak Federasyon Başkanımıza görüşme yetkisi vermişti. Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden “Temaslı Takibi” konusunda katı bir tutum gelince, futbolumuz sekteye uğramış oldu.”

 

“Futbolcuların suçu federasyona yüklemesi, vizyon ve bilgi eksikliğiyle yapılmış bir davranış”

“Bu durum karşısında Futbol paydaşlarının duyduğu rahatsızlığı pek tabi ki biz kulüp başkanları da duymaktayız. Bir önemli paydaşlarımız olan Futbolcu kitlesi bu konuda haddini aşarak meselenin merkezine gelme çabaları hiç de doğru bir davranış değildir. Futbol Federasyonu önüne bırakılan Tabut ve “Futbolumuzu Geri Verin” ifadeleri ile suçun tamamen Federasyona yüklemesi bir vizyon ve bilgi eksikliği sonucu yapılmış bir davranıştır.

Malumunuzdur ki;  Konu futbol olunca Kulüp Başkanları kadar eli taşın altında olan bir futbol paydaşı yoktur. Sezon dahilinde her türlü ekonomik ve sporsal sonuçtan tek sorumluluğu olan objedir. Tüm bu olaylara en sağlıklı bakabilen ve en geniş değerlendirmeyi yapabilen kesim Kulüp Başkanları ve Federasyon Başkanlığıdır. (Tabi ki; kendini yetiştirmiş tecrübeli ve deneyimli spor çevresi paydaşlarını hariç tutarım) Bu görevler; olaylara birçok açıdan bakabilme yetisine sahip olmayı gerektirir.”

 

“Sosyal medyada linç girişimleri yanlış ve yersiz”

“Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntı sadece futbol oynayamama değildir, paralelinde ülkemizin Covid 19 salgını mücadelesinde başarıyla çıkabilmesidir. Bunun için bir diyet ödemesi gerekmektedir. Tam bir şekilde “Temaslı Takibi” yapıldığı için şuan “virüs bulaşısı” konusunda sayılama olarak başarılıyız. Temaslı takibi Rum tarafındaki gibi olmuş olsaydı, şimdi vay halimize durumunda olacaktık büyük bir olasılıkla. Bu uğurda tek bir canı bile kaybetme karşılığı olarak futbolun oynanmaması bile doğru sayılmalıdır.

Futbol Federasyonu Başkanımız Sn. Hasan Sertoğlu, bu konuda en esaslı ve kararlı bir şekilde yönetimini yapmaktadır. Futbolcularımız bu olaylara çok duygusal bakmaktadırlar ve sosyal medya aracılığıyla linç girişimleri yanlış ve yersizdir.

Meselenin özü Sağlık Üst Kurulunun Temaslı Takibi şeklinden vazgeçmemesi sonucu ülke futbolumuz bekleme sürecine girmiştir.

Bu haber toplam 2925 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.