KTFF'den futsal müjdesi

KTFF'den futsal müjdesi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, Dünya Futsal Birliği ve Avrupa Futsal Federasyonu'na üye olduğunu duyurdu.

A+A-

Salon futbolunda (Futsal) uluslararası açılım anlamında çok önemli bir adım atıldı. Kıbrıs Türk Futbol Federaysonu (KTFF) gerçekleştirdiği girişimler sonunda Dünya Futsal Birliği (AMF) ve Avrupa Futsal Federasyonu'na (FEF) yaptığı üyelik başvurusunun onaylandığını duyurdu.

KTFF 1. Başkan Vekili Orçun Kamalı imzası taşıyan açıklamada ülkemize uygulanan izolasyonları bu üyelikle bir nebze kaldırmayı başardıkları belirtilirken, özellikle okullarda yer alan futsal takımlarının kulüpleşmesi çalışmalarına başlanacağı, yapılacak uluslararası organizasyonlara katılım sağlanacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Son günlerde, KTFF tarafından sürdürülen girişimler sonucunda Federasyonumuz, Dünya Futsal Birliği (AMF) ile Avrupa Futsal Federasyonu (FEF)'e yaptığı üyelik başvurusu 11 Mayıs 2018 tarihinde Uruguay'da yapılan Genel Kurul'da onaylanmıştır.

Dünya Futsal Birliği (AMF) 1971 yılında Brezilya'da kurulmuş, halihazırda 6 kıtanın bağlı olduğu konfederasyonların çatı birliğidir.

Avrupa Futsal Federasyonu (FEF) 1988 yılında kurulmuş ve aktif 22 üyesi mevcuttur. Avrupa Futsal Federasyonu (FEF) direk olarak Dünya Futsal Birliği'ne üye olan bir federasyondur.

KTFF olarak ülkemizde, özellikle okullarımızda yer alan futsal takımlarımızın kulüpleşmesi çalışmalarına başlanacak, yapılacak uluslararası organizasyonlara katılım sağlanacaktır.

Ülkemize uygulanan izolasyonların, bu üyelikle birlikte bir nebze, kaldırmayı başardığımızı ve her şeyin gençliğimizin geleceği uğraşı içerisinde görevimize devam edeceğimizi spor kamu oyuna saygıyla duyururuz."

Bu haber toplam 2904 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.