KTFF’den antrenör kursları ile ilgili açıklama

KTFF’den antrenör kursları ile ilgili açıklama

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Eğitim Üst Kurulu Başkanı Hüseyin Ekmekçi, antrenör kursları ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Geride bıraktığımız sezon öncesi pandemi nedeniyle açılamayan antrenör kurslarından dolayı A Lisans sahibi antrenörlere Süper Lig’de, B Lisans sahibi antrenörlere de 1. Lig’de çalışma izni verilmişti. Sezonun tamamlanması ile birlikte antrenör kurslarının da açılmış olması sonrasında yeni sezonda Süper Lig’de Teknik Direktör, 1. Lig’de de A Lisans sahibi antrenörlerin görev yapabileceği belirtildi.

 

Konu ile ilgili açıklama şöyle;

"6 Ekim 2020 tarihinde alınan yönetim kurulu kararı doğrultusunda pandemi sebebiyle antrenörlük kurslarının açılmamasından dolayı 2021-2022 Futbol Sezonu’nda A Lisans sahibi antrenörlere Süper Lig’de, B Lisans sahibi antrenörlere de 1.Lig’de çalışma izni verilmişti. 

2021-2022 Futbol Sezonu’nun tamamlanmasına müteakip antrenör kurslarımız açılmaya başlamıştır. Bugün itibariyle de C Lisans ve B Lisans kurslarımız tamamlanmış, yeni sezon başlayana kadar Teknik Direktör ve A Lisans kurslarımız da tamamlanıp hak kazananlara belgeleri verilecektir.

Bu bağlamda 2022-2023 sezonu itibariyle “Teknik Adamların Statüsü, Çalışma Esasları İle Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı” kapsamında Süper Lig’de sadece Teknik Direktör lisansına sahip antrenörlerin, 1.Lig’de sadece A Lisans’a sahip antrenörlerin çalışabilmesine, B ve C Lisans sahibi antrenörlerin de diğer liglerde çalışabilmesine karar verilmiştir."

Bu haber toplam 727 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.