KTFF’de seçim zamanı

KTFF’de seçim zamanı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu yarın yapılacak.

A+A-

Federasyonun Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek genel kurulda başkanlık için mevcut başkan Hasan Sertoğlu ve Tekin Birinci üyelerin onayını isteyecek.

 

Saat 10.00’da başlayacak

KTFF Olağan Seçimli Genel Kurulu yarın saat 10.00’da başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Divan Kurulu oluşturulacak. Ardından faaliyet ve mali raporlar okunarak genel kurulun onayına sunulacak. Bu gündem maddelerinin ardından başkanlık seçimine geçilecek.

 

33 delege oy kullanacak

KTFF tüzüğü gereği başkanlık seçimi için Süper Lig ve Birinci Lig’de yer alan 32 kulübün yanı sıra Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) kulüplerinin bir temsilcisi ile beraber toplam 33 delege oy kullanabilecek. Başkanlık seçiminde en fazla oy alacak olan aday KTFF’nin yeni başkanı olacak.

 

Sertoğlu ve Birinci aday

KTFF başkanlık seçimi ile ilgili mevcut başkan Hasan Sertoğlu ve Tekin Birinci adaylıklarını açıkladı. Tüzük gereği Sertoğlu’nu başkanlık için Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü önerirken, Tekin Birinci’yi Esentepe önerdi. KTFF Genel Sekreterliği her iki adayın başvurusunu uygun buldu.

 

Mahkeme süreci

KTFF genel kurulu Mayıs ayı sonunda mahkemeye taşındı. Adaylardan Tekin Birinci, Hasan Sertoğlu’nun adaylığının tüzüğe uygun olmadığı gerekçesi ile konuyu Yüksek İdare Mahkemesine, ardından da Hukuk Mahkemesine taşıdı. Ancak hafta başında Birinci davaları geri çektiğini duyurdu.

 

Gündem

Covid-19 tedbirleri çerçevesinde gerçekleşecek genel kurulda üyelerin birer temsilci ile katılması istenirken, toplantı basına açık gerçekleştirilecek.

 

OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI GÜNDEMİ

1- Toplantı açılışı

2- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

3- Divan Kurulu oluşumu

4- Faaliyet raporu ve mali raporun Genel Kurul onayına sunulması

5- Başkanlık seçimi

6- Dilek ve Temenniler

7- Kapanış

Bu haber toplam 1139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.