Takım sayısının azaltılması için düğmeye basıldı

Takım sayısının azaltılması için düğmeye basıldı

KTFF Yönetim Kurulu takım sayısı konusunda önemli bir karar aldı. 2022-2023 sezonu itibariyle Süper Lig ve Birinci Lig’de takım sayısının 14’e düşmesi için düğmeye basıldı. Açıklanan kararda, tüm futbol paydaşlarıyla görüşme başlatılacağı belirtildi.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu'nda alınan bazı kararlar açıklandı. Toplantıda önemli kararlar alındı. Bu bağlamda, 2022-2023 sezonu itibariyle takım sayısının 14'e düşmesi için tüm paydaşlarla görüşmelerin başlaması kararlaştırıldı.

Öte yandan, maç öncesinde bir takımda pozitif vaka çıkması durumunda söz konusu takımın maça çıkmaması halinde hükmen mağlup sayılması kararlaştırılırken, 72 saat öncesinden PCR testi ve aşılı olmaya özen gösterilmesi konusunda uyarı yapıldı.

Alınan bir diğer kararda, maç başlamadan 5 dakika önce saha içerisinde bulunmayan takıma para cezası verilmesi kararlaştırıldı.  

 

Takım sayısı 14'e düşecek

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu aldığı kararla, 2022-2023 sezonu tarihinden itibaren Süper Lig ve Birinci Lig'de takım sayılarının 14'e düşmesi için tüm futbol paydaşlarıyla görüşme başlatılmasına karar verdi.

 

Pozitif vakası olan takım sahada olmazsa hükmen mağlup sayılacak  

Öte yandan alınan bir başka karara göre, maç günü ve öncesi herhangi bir takımda pozitif vaka çıkması halinde, pozitif vaka sayısına bakılmaksızın maçın oynatılmasına, sahaya çıkmayan takıma hükmen mağlubiyet cezası verilmesi kararlaştırıldı. 

 

Sahaya geç gelene para cezası 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, resmi maçın başlamasına 5 dakika önceden sahada bulunmayan takımlara o günkü miktara göre 1 asgari ücret cezası verilmesini kararlaştırdı. 


Kararların tam metni şöyle: 

“KTFF Yönetim Kurulu 11 Ağustos 2021, Perşembe günü aşağıdaki kararları almıştır:

Aşağıda açıklanan maddenin KTFF Disiplin Talimatı 46’ncı maddesine (12) fıkra olarak eklenmesine

(12) Resmi müsabakanın başlamasına 5 dakika önceden sahada /yeşil zeminde bulunmayan takımlara her ihlali nedeniyle ihlalin yapıldığı günkü/uygulanan 1 (Bir) asgari ücret cezası verilmesine; 

Aşağıda açıklanan maddenin KTFF Disiplin Talimatı 46’ncı maddesine (13) fıkra olarak eklenmesine;

(13) Covid 19 kuralları çerçevesinde müsabakaya katılacak tüm takımlardaki görevli ve/veya futbolcuların her resmi müsabaka öncesi çift doz aşı (tek doz olan aşılar dahil) ve 72 saat önceden PCR testi yaptırmaları ve bunları yazılı olarak saha görevlilerine bildirmeleri gerekmektedir. Maç günü ve öncesi herhangi bir takımda pozitif vaka çıkması halinde, pozitif vaka sayısına bakılmaksızın müsabakanın oynatılmasına, sahaya gitmeyen takım veya sahaya çıkmayan takıma HÜKMEN MAĞLUBİYET cezası verilmesine;

KTFF Yönetim Kurulu 2022-2023 sezonundan itibaren uygulanabilmesi için AKSA Süper Lig ile AKSA 1. Lig’de bulunan takım sayılarının 14 olarak değiştirebilmek için tüm futbol paydaşlarıyla görüşme başlatılmasına karar verilmiştir.”

 

Bu haber toplam 941 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.