KÖTÜ BAŞLADI, KÖTÜ BİTTİ

KÖTÜ BAŞLADI, KÖTÜ BİTTİ

Çetinkaya tarihinde ilk kez bir alt lige düşmenin üzüntüsünü yaşıyor

A+A-

Süper Lig’de 2019 – 2020 sezonu tarihi bir sonla noktalandı. 1930 yılında kurulan Çetinkaya, tarihinde elde ettiği birçok başarı sonrasında ‘Efsane’ lakabı ile anılırken, sezonun son haftasında tarihinde ilk kez bir alt lige düşmenin üzüntüsünü yaşadı. Çarşamba akşamı Düzkaya ile oynanan ve golsüz tamamlanan müsabaka sonrasında Atatürk Stadı’nda hüzün hakimdi. Tarihinde ilk kez bu üzüntüyü yaşayan Çetinkaya’da sezonun kötü gidişatı işe böyle yaşandı.

 

9 maçta sıfır puan

Çetinkaya’da kötü başlayan sezon kötü tamamlandı. Özellikle ilk 9 maç sonunda puan dahi alamayan sarı kırmızılıların toparlanışı devre sonuna doğru gerçekleştirildi. 10’uncu haftada 3-0’lık Doğan Türk Birliği galibiyetinin ardından devre sonuna kadar 14 puana yükselen Çetinkaya’nın umutları ikinci devre öncesinde yeşerdi.

 

Pandemide yönetim değişimi

İkinci yarıya golsüz Cihangir beraberliği ile başlayan Çetinkaya’da üç maç üst üste alınan mağlubiyetler yeniden moralleri bozdu. 20’nci haftada Baf Ülkü Yurdu karşısındaki 2-0’lık galibiyetin ardından derbide Kaymaklı yenilgisi sonrası Yeşilova karşısında alınan 2-2’lik beraberliğin ardından pandemi süreci baş gösterdi ve ligler durdu. Bu süre içerisinde o dönemin başkanı Dr. Bülent Dizdarlı’nın takımın lige devam etmemesi gerektiğini vurgulaması sonrası gerçekleşen genel kurulda Dizdarlı istifa ederek başkan adaylığı için öne çıkan Ceran Tunalı’ya bayrağı devretti. Akabinde devam eden lige Çetinkaya 1-0’lık Gönyeli galibiyeti ile başlayarak umutlarını sürdürdü.

 

Pandemi sonrası istenildiği gibi gitmedi

Ancak Gönyeli galibiyeti sonrasında işler pek de istenildiği gibi gitmedi. Son haftaya girilene kadar Çetinkaya 6 maçta sadece 2 puan alabildi. Bu da Düzkaya maçının mutlak kazanılması gerektiğinin göstergesiydi. Çarşamba günkü mücadele golsüz sona erince Çetinkaya tarihinde ilk kez bir alt lige düşmüş oldu.

 

İki başkan, dört teknik adam

Çetinkaya 2019 – 2020 sezonunda oynadığı 30 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 17 yenilgiyle elde ettiği 25 puanla lige direkt veda eden iki takımdan biri oldu. Sezon içerisinde Dr. Bülent Dizdarlı ve Ceran Tunalı başkanlık görevini üstlendi. Ayrıca dört teknik adam Çetinkaya’da görev yaptı. Sezona Derviş Kolcu (1-6. haftalar) ile başlayan Çetinkaya’da daha sonra Mehmet Kemancıoğlu (7-8. haftalar) görev yaptı. Mehmet Bolkan’ın (9-26. haftalar) göreve gelmesi ile çıkış yakalasa da sarı kırmızılılarda Mehmetali Özgürgün (27-30. haftalar) kötü gidişatı değiştiremedi.

 

14 lig, 17 kupa şampiyonluğu

Çetinkaya gelecek sezon Birinci Lig’de mücadele edecek. Bugüne kadar elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Çetinkaya, tarihinde elde ettiği 14 Süper Lig şampiyonluğu ve 17 kupa şampiyonluğu ile açık ara ilk sırada yer alıyor.

 

Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.