Korkulan olmadı

Korkulan olmadı

Koronavirüs şüphesi ile karantina altında alınan ve test yapılan spor insanlarının sonuçları negatif çıktı.

A+A-

Koronavirüs şüphesi ile karantinaya alınan Girne Halk Evi Başkanı Veli Esendağlı, teknik direktör Rıza Erseven ve futbolcu Saydam Soy ile Düzkaya Başkanı Vedat Hacıabitoğlu’nun testleri negatif çıktı.

 

Test sonuçları negatif

Cuma günü Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçen spor insanları, 19 gün önce Koronavirüs testi pozitif çıkan biri ile temaslarının olduğunu belirterek kendilerine test yapılmasını istemişti. Daha sonra Lapta’da karantinaya alınan spor insanları kendilerine yapılan testlerin ardından beklemeye sonucu başlamıştı. Cuma günü yapılan test sonuçları bugün çıktı ve Esendağlı, Erseven, Haciabitoğlu ve Soy’un sonuçları negatif çıktı.

 

Esendağlı: “Utanılacak, çekinecek hiçbir şey yok”

Karantinadan çıkarılarak evlerine gönderilenlerden olan Girne Halk Evi Başkanı Veli Esendağlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada test sonucunun negatif çıktığını belirterek kendilerinin evlerine gönderildiğini belirtti. Esendağlı, “Bu süreçte arayan, yanımızda olan herkese teşekkür ederim. Lütfen bu virüsü alan herkse çekinmeden kendini açıklasın ve onlarla temas eden herkes de gidip test yaptırsın. Bunda utanılacak, çekinecek hiçbir şey yok. Kıbrıs evde kal, sağlıkla kal” ifadelerini kullandı.

 

Erseven: “Allah kimseye bu geçirdiğimiz 48 saati yaşatmasın”

Girne Halk Evi Teknik Direktörü Rıza Erseven de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Son iki günde yaşadığımız bir ömrün gözler önünden geçmesi, sevdiklerinizin kaygı ve üzüntüleri, dostlarınızın bekleyişleri ve biraz önce gelen negatif sonuç. Allah kimseye bu geçirdiğimiz 48 saati yaşatmasın. Sağlıkla kalın, lütfen evde kalın. İyi ki hepiniz varsınız.”

 

Soy: “Her yerde başta kendimi korudum, korumaya devam edeceğim”

Girne Halk Evi futbolcusu Saydam Soy ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Arkadaşlarım, yaklaşık 20 gün önce test sonuçları geçtiğimiz günlerde pozitif çıkan bir vakayla hasbelkader bulunduğum bir ortamdan dolayı, kulüp başkanımın isteği ile Sağlık Bakanlığına böyle bir durumun olduğunu bildirip bizleri 3 gündür bir otelde karantinaya test yaptırmak için aldılar.

Öncelikle Covid-19 testim dün yapıldı ve sonucum resmi olarak negatif çıktı.

Size kısaca söyleyeceğim; Lütfen evinizde kalın! İster istemez öyle bir psikolojiye giriyorsunuz ki burada tarifini gerçekten kelimelerle anlatamam. Benimle görüşen herkesin içi rahat olsun lütfen! Girdiğim, çıktığım her yerde başta kendimi korudum zaten bundan sonra da korumaya devam edeceğim… Evime gidiyorum… Sağlıcakla kalın”

Bu haber toplam 2752 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.