KOP’un Devler Ligi’ne iki takımla katılım sevinci

KOP’un Devler Ligi’ne iki takımla katılım sevinci

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP), UEFA sıralamasında takımların elde ettiği puanlarla 15’inci sırada yer aldığını belirterek bunu sağlayan takımlarını tebrik etti.

A+A-

Federasyon tarafından yapılan açıklamada 15’inci sırada yer aldıktan sonra Kıbrıs, 2022-2023 sezonunda Avrupa kupalarında beş takımla temsil edilecek.

Bunun Kıbrıs futbolu için çok büyük bir başarı olduğu belirtilen açıklamada son beş yılda Avrupa müsabakalarına katılarak gerekli puanları toplamayı başaran, Kıbrsı’ı UEFA sıralamasında köklü futbol geleneğine sahip ülkelerin önünde 15’inci sıraya getiren takımlar tebrik edildi. Kıbrıs futbolu olarak, uluslararası müsabakalarda gelecekte mümkün olduğunca çok takımla temsil edilebilmek için, kendilerine verilen bu fırsatın iyi değerlendirmesi gerektiği ifade edilen açıklamada UEFA sıralamasında olabildiğince yüksek kalmaya çalışılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca 2022-2023 futbol sezonunda Avrupa müsabakalarında Kıbrıs’ın Şampiyonlar Ligi’ne iki takımla, Avrupa Ligi’ne bir takımla ve yeni bir oluşum olan Avrupa Konferans Ligi’ne iki takımla katılım gösterileceği ifade edildi.

Bu haber toplam 1003 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler