Komşularının canını yakmaya devam ediyor

Komşularının canını yakmaya devam ediyor

Göçmenköy, şu ana kadar topladığı 25 puanının 19’unu Lefkoşa ekiplerinden aldı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Göçmenköy, Lefkoşa ekiplerinden puanlar almaya devam ediyor. Ligin ilk devresinde diğer Lefkoşa ekipleriyle çıktığı 6 maçtan 5 galibiyet, 1 beraberlik alan mavi kırmızılı ekip, son olarak geçtiğimiz hafta Çetinkaya’ya karşı aldığı galibiyetle bu geleneğini sürdürdü. Göçmenköy, ligde şu ana kadar topladığı 25 puanın 19’unu Lefkoşa ekiplerinden aldı.

 

Komşularına karşı mağlubiyeti yok

Süper Lig’in 7 Lefkoşa ekiplerinden biri olan Göçmenköy, 19 haftalık bölüm içerisinde oynadığı diğer Lefkoşa ekipleriyle hiçbir maçı kaybetmedi. Kırmızı mavili ekip, Gönyeli, Gençlik Gücü, Hamitköy, Çetinkaya (2 kez) ve Yenicami’yi mağlup ederken Küçük Kaymaklı ile 1-1 berabere kalmıştı. Göçmenköy, ligin 20’nci haftasında Yenicami ile oynayacak.

 

Puanların %76’sı komşularından…

Göçmenköy, Süper Lig’in 19 haftalık bölümünde 25 puan topladı. Şu anda ligin 8’nci sırasında bulunan başkent ekibi, bu puanların 19’unu komşularıyla oynadığı karşılaşmalarda kazandı. Göçmenköy’e böylelikle topladığı puanların %76’sı, Lefkoşa ekiplerinden, %24’ü de diğer bölgelerdeki ekiplerden geldi.

 

4 hafta sonra kazandı

Göçmenköy, ligin 19’uncu haftasında oynadığı Çetinkaya maçını 2-1 kazanırken, bu galibiyetle birlikte 4 haftalık galibiyet hasretine de son vermiş oldu. Başkent ekibi, Çetinkaya maçından önceki son galibiyetini ligin 14’üncü haftasında Hamitköy’e karşı almıştı.

 

Kolcu: “Galibiyetimizi Yenicami maçında taçlandırmak istiyoruz”

Göçmenköy teknik direktörü Derviş Kolcu, YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmede, Çetinkaya galibiyetiyle birlikte moral motivasyon çok önemli olduğuna dikkat çekerek, bu hafta Yenicami maçı ile bu galibiyeti taçlandırmak istediklerini söyledi. Kolcu; “İkinci devreye iyi bir başlangıç yapamadık. Devre arasında futbolcu kayıplarımız oldu. Bu sayılar sakatlıklar ve hastalıklardı. Bunlar bizi çok etkiledi. Açıkça söylemek gerekirse Doğan Türk Birliği ve Mağusa Türk Gücü maçlarını kaybetmemizle birlikte moral ve motivasyonumuz bozuldu. Buna bir de Lefke mağlubiyeti eklenmesi canımızı iyice sıktı. Çetinkaya maçı bu yüzden bizim için çok önemliydi. Bu maça iyi çalışmıştık. Halkı bir galibiyet aldık. Bu galibiyet moral motivasyonumuzu yükseltti. Önemli olan, bu tempoyu ve bu kazanma arzusunu takıma aşılamak. Bu galibiyetten dolayı futbolcularımı kutluyorum. Bundan sonra yapmamız gereken bu galibiyetleri devam ettirmek. Bu hafta zorluk derecesi yüksek bir maça daha çıkıyoruz. Yenicami puantaj açısından bize göre biraz daha rahat bir ekip. Bizim daha puanlara ihtiyacımız var. Yenicami kaliteli bir ekip. İstediklerimizi sahaya yansıtıp kazanmak istiyoruz. Şu an için Ali Üçtaş ve Ahmet Hatay eksik. Çetinkaya galibiyetini, Yenicami maçında taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Lefkoşa ekiplerine karşı aldıkları sonuçları da işaret eden Kolcu; “Bu, bizim için güzel bir şey. Bu durum, kendi yerimizde daha çok iyi olduğunuzu gösteriyor. Ama unutmamak gerekir ki lig sadece Lefkoşa takımlarından oluşmuyor. Diğer takımlara karşı aynı başarıyı göstermeliyiz. Bu konuda takımıma güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1700 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.