Kolları erken sıvadılar

Kolları erken sıvadılar

Süper Lig ekiplerinden bazıları yeni sezonda takımda yer alacak yabancı futbolcularını erkenden belirledi

A+A-

K-Pet Süper Lig’de 2020 – 2021 futbol sezonu hazırlıkları başlarken takımlar bir yandan da mücadele edecekleri kadrolarına takviyelerini sürdürüyor. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun yeni sezonda Süper Lig’de yabancı uyruklu futbolcu kontenjanının 1 olacağını duyurmasının ardından son şampiyon Mağusa Türk Gücü’nün yanı sıra Doğan Türk Birliği, Cihangir, Gönyeli, Girne Halk Evi ve Yonpaş Dumlupınar yabancı oyuncularını belirleme adına kolları erken sıvadı.

 

MTG’den Kossi hamlesi

K-Pet Süper Lig’in son şampiyonu Mağusa Türk Gücü, yeni sezonda kadrosunda yer alacak yabancı oyuncuyu erken belirleyen isimlerin başında geldi. Geçtiğimiz yıldan Dinopeter, Peter Ebi gibi isimlerin yeni sezonda şu an için yer almayacağı MTG’de tercih, Baf Ülkü Yurdu forması altında geçtiğimiz yıl iyi bir sezon çıkaran ve ligde 26 gol kaydeden Evanonya Kossi oldu.

 

Doğan Michael’i bırakmadı

Yabancı oyuncu konusunda erken davranan bir diğer takım ise Doğan Türk Birliği oldu. Girne ekibi geçtiğimiz yıl takımda yer alan Rasaq ve Weston’dan vazgeçmek durumunda kalırken, kadrosunda yer alan Billy Michael ile yeniden anlaştı. Doğan ayrıca Cihangir’de forma giyen Edafe’nin de bonservisini aldı. Edafe’nin başka takıma verilmesi bekleniyor.

 

Cihangir golcüsünü getirdi

Süper Lig’in Mesarya bölgesi ekiplerinden Cihangir de yabancı oyuncu hamlesini erken yaptı. Takımda yer alan Edafe, Eric ve Kone’den vazgeçen Cihangir, geçtiğimiz sezonun ilk devresinde takımda görev yapan, oynadığı 15 lig maçında 17 gol kaydeden Suboniso Lungelo Mishali’yi yeniden kadrosuna kattı.

 

Gönyeli, Sylla dedi

Süper Lig’in bir diğer takımı Gönyeli de yabancı konusunda çabuk karar verdi. Play out müsabakaları sonucu lige tutunan Gönyeli, Christian ve Felix’ten vazgeçti. Kırmızı beyazlılar ikinci devrede 14 maçta 14 gol kaydeden golcü futbolcuları Badara Naby Sylla ile yeniden anlaştı.

 

Halk Evi’nden Mbah takviyesi

Süper Lig’in yeni ekibi Girne Halk Evi, önemli bir transfere imza attı. Geçtiğimiz sezon Merit Alsancak Yeşilova forması ile sergilediği performans ve lig ile kupada attığı toplam 21 golle iyi bir sezon geçiren Emmanuel Mbah’ı renklerine bağladı.

 

Dumlupınar Mususu’yu deneyecek

Süper Lig’in yeni ekiplerinden Yonpaş Dumlupınar da yabancı oyuncu konusunda erken hareket eden ekiplerden. Sarı kırmızılı ekip Zambiyalı golcü Chitiya Mususu’yu bir süre önce adaya getirerek karantinaya almıştı. Oyuncunun önümüzdeki hafta takımın başlayacağı saha çalışmalarına katılması ve denendikten sonra son kararın verilmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 2299 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.