KKTF bir tenis efsanesini ağırlıyor

KKTF bir tenis efsanesini ağırlıyor

Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu 4 günlük kamp için İspanyol tenis antrenörü Lluis Bruguera’yı adaya getirdi.

A+A-

                                                                                                                                                                                                

Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu’nun (KKTF) davetlisi olarak 4 günlük kamp için ülkemize gelen İspanyol tenis antrenörü Lluis Bruguera, Girne Belediyesi Tenis Kulübün’de ülkenin önde gelen 30 tenisçisi ve 13 tenis antrenörü ile kampa başladı.

Kamp süresince Bruguera’ya 2014-2018 yılları arası Türkiye Tenis Federasyonu teknik direktörlüğünü yapan, ayni zamanda 2018 yılında KKTF’na 1 yıllık danışmanlık verip, 5 yıllık stratejik planını hazırlayan Onur Binay eşlik ediyor.

 

Yaşayan en iyi 3 tenis antrenöründen biri

Rafael Nadal, Sergie Bruguera, Garbine Muguruza gibi birçok tenis efsanesine sahip İspanyol tenisinin sistem kurucusu, federasyon teknik direktörü gibi birçok görevde bulunmuş olan Bruguera yaşayan en iyi 3 tenis antrenöründen biri ve en iyisi olarak da gösteriliyor.

KKTF’nin bu 4 günlük kampı gerçekleştirmesindeki nedenleri, gelecek dönemdeki tenis vizyonunun, sisteminin ve rotasının ne olacağını böyle bir danışmanlıkla belirlemek, kampa katılacak olan oyuncuların 4 günün sonunda nasıl bir sistem ile bu spora devam edeceklerini ve nasıl etmeleri gerektiğini yine böyle bir tenis adamının gözünden değerlendirilmesi olarak belirlendi.

Buradaki temel hedeflerden bir tanesi ise, kampa katılacak sporcuların antrenörleri ile katılması ve 4 günlük kamp sonunda önümüzdeki dönemdeki antrenman kalitesini arttırmaları, hem antrenör hem sporcu olarak büyük başarılar kazanmış tenis adamının bilgi birikimlerinden kazanım elde etmeleri olarak açıklandı.

 

Motivasyon sağladı

Lluis Bruguera’nın ülkeye gelişi tenis camiası içerisinde büyük heyecan yaratırken, birçok şampiyonu yetiştirmiş bir tenis adamının karşısına çıkmanın motivasyonu ve mutluluğu tüm sporcuların ileriki dönemde kendilerine inanmaları açısından son derece önemli olduğu belirtildi.

 

Bu haber toplam 1320 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.