Kızılyürek: Ayrımcılığa sıfır tolerans

Kızılyürek: Ayrımcılığa sıfır tolerans

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, geçtiğimiz hafta Omonia Futbol Kulübünde oynayan Tahsin Özer’in Genç Milli Takım kadrosuna davet edilmemesi üzerine Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KFF) gönderdiği mektuba gelen yanıtı paylaştı

A+A-

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, geçtiğimiz hafta Omonia Futbol Kulübünün 17 yaş altı takımında futbol oynayan başarılı futbolcu Tahsin Özer’in Genç Milli Takım kadrosuna davet edilmemesi üzerine Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KFF) gönderdiği mektuba KFF Genel Müdürü Anthulis Milonas’tan yanıt geldi. Kıbrıslı Türk yurttaşların dışlanmasına dair herhangi bir politikanın olmadığının altını çizen Milonas, ‘hiçbir düzeyde böylesi talimatın verilmediğini ve bu yaş kategorisinde Milli takımlara çağrıda bulunma sorumluluğu sadece antrenöre ait olduğunu’ belirtti.

Ayrıca Sn. Milonas, yanıtında Kıbrıs vatandaşı olan tüm futbolcuların Kıbrıs Milli Takımlarına katılım hakkına sahip olmasının Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun daimi politikası olduğunu vurgulayarak, Tahsin Özer’in gelecek vadeden futbolcular listesine alındığını ifade etti.

Kızılyürek mektubuna erken zamanda verdiği cevap için KTF’ye teşekkür etti ve spor alanının cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, etnik veya toplumsal köken farkı gözetmeksizin tüm sporculara eşit fırsatlar sunmasını ve herkesi kucaklamasını umduğunu iletti.

 

Kızılyürek’e gelen yanıt mektubunun tam metni şöyle:

 

Avrupa Parlamentosu Üyesi Sn. Niyazi Kızılyürek’e

Sayın Kızılyürek,

 

Mektubunuza yanıt olarak, Kıbrıs vatandaşlığı olan tüm futbolcuların Kıbrıs Milli Takımlarına katılım haklarına sahip olmasının Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun daimi politikası olduğunu tarafınıza  bildirmek isterim. 

Lefkoşa’nın Omonya futbol takımının genç futbolcusu Tahsin Özler’le ilgili olarak, KFF’nin yetkilileri tarafından tarafıma söz konusu futbolcunun (2006 doğumlu) gelecek vadeden futbolcular listesinde olduğu iletildi.

Bu yaş kategorisinde çağrıda bulunma sorumluluğu tamamen takımların maçlarını izleyen K17 Antrenörü’ne aittir. Kulüplerin teknik kadroları Milli takımlara çağrılabilecek niteliklere sahip olduklarına inandıkları futbolcuları lig maçlarında izlemeleri için antrenörlerimize öneride bulunabilirler, ancak sadece ön koşulları yerine getirenler Milli takıma çağrılmaktadır.

Genç bir yurttaşımızın ona karşı ayrımcılık yapıldığını hissetmesi beni derinden üzdü. Milli Takımlarda yer almaları için gerekli kriterlere sahip olan Kıbrıslı Türk yurttaşlarımızın dışlanması yönünde herhangi bir politika güdülmediğini ve hiçbir düzeyde böylesi talimatın verilmediğini size temin ederim.

Son olarak, mektubunuz için teşekkür eder, Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun ve şahsen benim futbolun herkes için olduğunu ilke edindiğimizi ve bu temelde hareket ettiğimize sizi temin ederim.

 

Saygılarımla,

Anthulis Milonas

KFF Genel Müdürü

Bu haber toplam 866 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.