Kim kalacak?

Kim kalacak?

Süper Lig’e veda edecek son takım belli oluyor

A+A-

AKSA Süper Lig’den düşecek son takımın belirleneceği Play-out üçüncü maçı olan Türk Ocağı – Hamitköy karşılaşması bugün oynanacak. Play-out’ta Çetinkaya ve China Bazaar Gençlik Gücü’nün ligde kalmayı garantilemesinin ardından gözler bu karşılaşmada olacak. Maç saat 17.00’de Gazimağusa, Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda yer alacak. Maçta orta hakem olarak Mehmet Sezener görev yapacak.

 

Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergileyerek normal sezonu 23 puanla 14. sırada tamamlayan Türk Ocağı, Play-out mücadelesine 11,5’tan 12 yapılan puanla başladı. İlk maçında China Bazaar Gençlik Gücü’nü 2-0 yenerek puanını 15 yapan Ocak, ikinci maçta lige tutunması için 1 puan yeten maçta Çetinkaya’ya 5-3 mağlup oldu. Bugün karşılaşacağı Hamitköy’ün 3 puan üzerinde bulunan sarı siyahlı ekip, maçta mağlup olmaması halinde ligde kalacak.

 

Sezonun genelinde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Hamitköy, normal sezonu 24 puanla tamamladı. Play-out’a önemli eksiklerle 12 puanda başlayan kırmızı siyahlılar, ilk maçta Çetinkaya’ya 4-2, ikinci maçta da Gençlik Gücü’ne 3-1 yenilerek ligde kalma şansını düşürdü. Son maçta Hamitköy’ün ligde kalabilmesi için Türk Ocağı’nı mutlak surette mağlup etmesi ve rakibiyle puanlarını eşitlemesi gerekiyor. Türk Ocağı’nın puanı Play-out başında 11,5’tan 12 yapıldığı için bu Girne ekibi için mağlubiyet durumunda dezavantaj konumunda.

 

İki takım ligin 11. haftasında Girne’de karşılaşırken mücadele 2-0 Türk Ocağı üstünlüğü ile tamamlanmıştı. Ligin 26. haftasında Esat Erdoğmuş Stadı’nda yer alan karşılaşma ise 3-1’lik skorla Hamitköy lehine sonuçlanmıştı.

 

super-lig-play-out3.jpg

Bu haber toplam 600 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.