Kıbrıslı Tük judocu İngiltere için gümüş madalya kazandı

Kıbrıslı Tük judocu İngiltere için gümüş madalya kazandı

Kıbrıslı Türk judocu Açelya Toprak, 22. Commonwealth Oyunları’nda İngiltere adına gümüş madalya kazandı.

A+A-

İngiltere doğumlu 24 yaşındaki sporcu, Birmingham şehrinde düzenlenen oyunlarda judoda 57 kilogram kategorisinde finale yükselmeyi başardı. Finalde Kanadalı eski Dünya şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü rakibi Christina Deguchi’ye mağlup olan Toprak, gümüş madalya kazandı.

 

Sporcu bir aileden geliyor

Londra Gazete’de yer alan haberde Toprak’ın başarısından övgü ile bahsedilirken sporcu bir aileden geldiği belirtildi.

Kıbrıs ve Londra spor camiasının yakından tanıdığı rekortmen atlet amcası Asım Dilaver, yine atlet ve futbolcu diğer amcası Mehmet Dilaver’in yeğeni olan Açelya Toprak’ın babasının da İstanbul Anadoluhisarı Spor Akademisi’nin jimnastik ve yüzme bölümlerinden mezun olan Hüseyin Toprak olduğu belirtildi. Londra’da 27 yıldan beri yaşayan Hüseyin Toprak, daha önce Londra Gazete yaptığı açıklamada kızının büyük başarılarından gurur duyarken, “O, judo sporuna adeta âşık. Hatta bir ara yüzme sporu da ilgi duymuş ve başarılı da olmuştu. Ama biraz da ablasının da etkisiyle olsa gerek judoda ilerlemeyi tercih etti. Bunu da başardı. Azmi ve çok çalışması sayesinde de bugünlere geldi” dedi.

 

4 yaşında judoya başladı

Commonwealth Games ile yeni başarılara imza atan Açelya Toprak, Londra Gazete’ye konuşarak judo alanında yolculuğu nasıl başladığını paylaştı. 4 yaşında abisi ve ablasına imrenerek judoya başladığını belirterek şöyle devam etti:

‘Henüz 4 yaşındayken güney doğru Londra’da bulunan bir kulüpte judo ’ya başladım. Abim ve ablamı izleyerek heveslenmiştim ve üçümüzün arasında bir tek ben judo ile devam ettim.18 yaşında Londra’da taşınıp şehir dışında bulunan eğitim alanında yaşamaya başladım. Gerek yurt içi ve yurt dışı yarışmalarına sürekli katılıyorum. Hayatımda ilk kez Commonwealth oyunlarına katıldım. Bu benim için büyük bir gurur.’’

Haberde ayrıca Genç Avrupa gümüş madalyalı unvanına sahip olan Toprak’ın, dünya genelinde birçok yarışmalarda yarışıp başarılı sonuçlar elde ettiği de duyuruldu.

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.