Kıbrıslı Rum ve Türkiyeli raket birlikte mücadele edecek

Kıbrıslı Rum ve Türkiyeli raket birlikte mücadele edecek

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nın Junior kategorisinde Kıbrıslı Rum Constantinos Koshis ile Türkiyeli tenisçi Togan Tokaç partner olarak korta çıkacak

A+A-

Uluslararası alanda birçok spor branşında rakip olan Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti, bu kez alışık olunmayan ancak sporun doğasına uygun şekilde birlikte mücadele edecek. Dünya tenisinde sezonun ilk grand slam turnuvası olan Avusturalya Açık Tenis Turnuvası’nın Junior kategorisinde siyasi anlamda birbirini tanımayan iki ülkenin raketleri çiftler kategorisinde birlikte korta çıkacak. Türkiyeli raket Togan Tokaç ile Kıbrıslı Rum tenisçi Constantinos Koshis, bu önemli organizasyonda çift erkekler kategorisinin ilk tur maçında Amerikalı ve Hong Konglu rakipleri ile karşı karşıya gelecek.

 

Gazioğlu: Şaşırmadım, uluslararası tenis turnuvalarında bu olay normaldir

Konu ile ilgili olarak sosyal medyada paylaşım yapan Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu Başkanı Hasan Gazioğlu, ülke gündeminde seçim olduğunu ancak spor camiasında ve özelde tenis camiasının başka bir gündemi olduğunu belirterek söz konusu durumu aktardı. Gazioğlu,

son 10 yılda bir çok kez şahit olunan Kıbrıs ile Türkiye'nin karşılıklı mücadele ettiği sportif organizasyonların bir adım ötesine gidildiğini ve dünyanın en büyük 4 tenis organizasyonundan birisi olan Avustralya Açık Tenis turnuvasında Junior çift erkekler kategorisinde Türkiye sporcusu Togan Tokaç ile Kıbrıslı sporcu Constantinos Koshis'in birlikte partner olup mücadele edeceğini ifade etti. Bu duruma şaşırmadığını belirten Gazioğlu, “Şahsen ben şaşırmadım, tenis oynayanlar iyi bilir. Uluslararası bireysel turnuvalarda bu olay normaldir. Bu nokta da önemli olan mevcut şartlara göre çocuklarımızı başarıya ulaştırmanın yolunu bulmaktır. Biz oyuncularımızı bu büyük organizasyonlara taşıyabiliriz. Bu potansiyele sahip birçok sporcumuz var. Enerjimizi bu yönde harcayalım. Ambargo kelimesinin arkasına saklanıp, görüldüğü üzere kısa vadede Kıbrıs meselesinin çözüm bulamayacağı aşikar, kendimizi demoralize etmeyelim. Özelikle bireysel sporları açılım için kullanalım” ifadelerini kullandı.

 

“Ben eminin bizim gençlerimiz de büyük organizasyonlarda en iyi şekilde temsil edebilir”

Yapılan seçimden çıkacak hükümetin bu konuya gerekli önemi vermesi temennisinde bulunan Gazioğlu, şu ifadeleri kullandı: “Sporu doğru yönetir. Gereken kaynak doğru şekilde aktarılır. Ben eminim bizim gençlerimiz, bizleri, Türkiye ve Kıbrıs Rum Kesimi sporcuları gibi büyük organizasyonlarda, en iyi şekilde temsil edebilir.

 

Bu konular açıldığı zaman aklıma 2 olay gelir.

 

1.si Naim Süleymanoğlu, kendi halkının sorunlarını ona arka çıkan dost bir ülke vasıtasıyla dünyaya aktarması ve Bulgar Türklerinin kurtuluşuna en büyük katkıyı koyması. Dünya'nın Bulgar Türklerine kapattığı gözlerini zorla açmış olması!

 

2. Olay da 2019 yılında Louis Bruguera'yı ülkemizde misafir ettiğimiz zaman, spor basınımızla buluşturduğunuz yemekte ülkemizin önde gelen spor yazarlarımızdan birisi Bruguera'ya spor ambargosundan bahsettiği zaman, Bruguera kendisine "Siz Şampiyonu çıkarın, Dünya onun nerde doğduğunu soracaktır" diye verdiği cevaptır.

Ülkenin şartları ortada, hayıflanmayı bırakıp, var olanla başarıyı nasıl yakalarız ona bakalım. Biz şampiyon çıkaralım, Dünya sorsun!!!”

Bu haber toplam 735 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.