Kıbrıslı Rum bilardocudan hükümete tepki

Kıbrıslı Rum bilardocudan hükümete tepki

Kıbrıslı Rum bilardocu Hristos Meligaliotis, Avrupa Bilardo Şampiyonası’nda Kıbrıslı Türk bilardocu Efe Özkutaylı ile oynayacağı maça “çıkmama” talimatına uyarak diskalifiye olması sonrası Rum yönetimine veryansın etti

A+A-

Finlandiya’da düzenlenen Avrupa Bilardo Şampiyonası’nda Kıbrıslı Türk bilardocu Efe Özkutaylı ile eşleşen Kıbrıslı Rum sporcu Hristos Meligaliotis, bağlı olduğu federasyon ve Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın “maça çıkmama” talimatına uyup diskalifiye olunca sosyal medya hesabından Rum yönetimine veryansın etti.

Kathimerini gazetesinin İngilizce versiyonuna da yansıyan serzenişinde Meligaliotis “Kıbrıs’ı temsil ettiğimizi biliyoruz ama hükümetin, yıllardır çözmeyi başaramadığı büyük bir sorun var, yapılan birçok görüşmeden ve verilen birçok vaatten sonra hiçbir şey olmadı” sözleriyle serzenişte bulundu.

 

“Büyük sorun”

Meligaliotis “Büyük sorun” diye nitelediği şeyin normal şekilde KKTC bayrağı ile karşılaşmalara katılan ve Avrupa Bilardo Federasyonu tarafından Kuzey Kıbrıs olarak resmen tanınan, müsabakalarda “hiç tereddütsüz mücadele eden” Kıbrıslı Türk sporcular olduğunu vurguladı.

Turnuvada Özkutaylı ile eşleştiğini, kendi federasyonundan, Kıbrıs Spor Organizasyonu (KOA) ve Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı’ndan “karşılaşmaya çıkmaması ve rakibinin ilerlemesine izin vermesi” talimatı aldığını kaydeden Melialiotis “ne zamandır işgalcilerden saklanıyor ve bayraklarına boyun eğiyoruz? Daha ne kadar Avrupa müsabakalarına onları karşımızda bulur muyuz korkusu ile geleceğiz?” ifadelerini kullandı.

Hristos Meligaliotis Kıbrıslı Rum yetkililerden, “bir sporcu olarak değil bir vatandaş olarak” yukarıdaki sorularına cevap talep ettiğini belirtti.(TAK)

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.