‘Kıbrıs yarını, barış olsun’

‘Kıbrıs yarını, barış olsun’

Barış için sahada ter döken CTP ve AKEL’den anlamlı mesaj;

A+A-
  • Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve AKEL’in düzenlediği, Lefkoşa ilçeleri Çocuklar Futbol Turnuvası renkli görüntülere ev sahipliği yaptı, yüzlerce çocuk, barış içerisinde spor yaptı, tek yürek oldu,  hedefdeki şampiyonluk ise “Kıbrıs’ta barış”dı 

 

  • ErhürmanNe zaman ki geçmişi değil de bugünü, bu güzel çocukları düşünmeye başlarız, biz bu ülkede barışı da sağlarız”

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve AKEL’in düzenlediği futbol turnuvası renkli görüntülere sahne olurken, parti başkanlarının konuşmasında verilen mesajlar, tüm katılımcılardan alkış topladı. Gönyeli Kaptan Erbay Spor Kompleksi’nde gerçekleşen turnuvada Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar, barış mesajları verdi.

Kıbrıs’a çözüm getirecek müzakerelerin, mümkün olan en kısa süre içerisinde yeniden başlaması çağrısının yaşandığı günde, tam bir barış şöleni vardı.
Geçmiş trajedilere saptanmak yerine, turnuvadaki dostluk manzarasının örnek alınmasını isteyen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve AKEL Genel Sekreteri Andros Kipriyanu, çözüm ve barış çağrısı yaptı.

Bu turnuvanın Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların barış içerisinde bir arada yaşama isteğini dile getirmekte büyük önem taşıdığına dikkat çeken AKEL Genel Sekreteri Andros Kipriyanu, müzakerelere en kısa sürede tekrar başlanması gerektiğini yineledi.

Kipriyanu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle AKEL ve CTP Lefkoşa ilçe örgütlerini, yaşama geçirdikleri ve üstlendikleri bu öncülükten dolayı tebrik etmek istiyorum. Bu tür etkinlikler, birlikte Kıbrıs’ta çözüm ve barış, Kıbrıslı Türk ve Rumların barış içerisinde bir arada yaşama isteğini dile getirmesi açısından büyük önem taşıyor. Hangi yoldan yapabilirsek bu güzel mesajı Kıbrıslı Rum ve Türk, herkese ulaştırmamız gerektiği düşüncesindeyiz. Dileğimiz mümkün olan en kısa süre içerisinde müzakerelerin tekrar başlaması ve olabildiğince kısa süre içerisinde özlü müzakere süreciyle, çözüme ulaşmasıdır. Çözüm hem Kıbrıslı Rumların hem de Kıbrıslı Türklerin beklentilerine yanıt verecek bir çözüm olmalıdır”

 

“Bu çabalarımızdan Kıbrısımız kazançlı çıksın”


Spor organizasyonu ile ilgili teknik yorum yapan Kipriyanu, esprili yaklaşımıyla, “Hepimizin çaba ve dileği, bu çabalarımızdan Kıbrısımızın kazançlı çıkmasıdır” diyerek barış mesajını yineledi. Kipriyanu, esprili konuşmasında “AKEL ve CTP takımlarının gerçekleştireceği bu maça ilişkin olarak ise takımımız gizli bir kampa girdi, hazırlıklarını tamamladı ve maçta verimimizin tam olacağı düşüncesindeyiz. Rakiplerimizi şaşırtmak için tüm hayal gücümüzü kullanarak, sahada çok özel bir sistem uygulayacağız. Maçta en iyi olan kazansın tabi ama hepimizin çaba ve dileği, bu çabalarımızdan Kıbrıs’ımızın kazançlı çıkmasıdır” dedi. 

 

Bu güzel çocukları düşünelim”

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ise yaptığı konuşmada, turnuvadaki güzel atmosferin adanın geneline yansıması gerektiğini belirtti.  
Erhürman da Kiprianu’ya espriyle yanıt verdi:
“Karşımızda iddialı bir teknik direktör olduğunu görüyoruz ama bizim de hazırlığımız tam, sürprizlerimiz var.”
Erhürman konuşmasına şöyle devam etti: “Uzun süreden beridir Kıbrıs’ta en kısa sürede kapsamlı çözüm için birlikte çalışan iki parti, aynı zamanda gelecek ve barış için de iradesini ortaya koyuyor. Aslında güzel çocuklarımızın yarattığı bu fotoğraf varken bizim daha fazla konuşmamıza gerek yok. Burada Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk çocuklar hep birlikte oturup poz veriyorlar, maçın ardından sevgi ile birlikte kaynaştılar, bunları sağlamış olmak bile, aslında AKEL Lefkoşa ve CTP Lefkoşa’nın ne kadar güzel bir iş başardığını çok açık bir şekilde gösteriyor. Ne zaman ki geçmişi değil de bugünü, bu güzel çocukları düşünmeye başlarız, biz bu ülkede barışı da sağlarız” dedi.      

Bu haber toplam 1741 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.