“Kendi kurumlarımıza sahip çıkmalıyız”

“Kendi kurumlarımıza sahip çıkmalıyız”

Kıbrıs Türk Hakemler ve Gözlemciler Derneği’nden CONIFA Avrupa Futbol Şampiyonası mesajı…

A+A-

Kıbrıs Türk Hakemler ve Gözlemciler Derneği, yarın akşam başlayacak ve 11 Haziran Pazar günü son bulacak olan CONIFA Avrupa Futbol Şampiyonası hakkında mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajda Kıbrıs Türk halkının turnuvaya önem gösterilmesi gerektiği söylendi. Açıklamanın tam metni şu şekilde;

“Kıbrıs Türk Toplumu olarak, uzun yıllardır ambargolar altında yaşamamız, sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik yapımızın erozyona uğramasına sebebiyet vermiştir. Sportif moral, motivasyon ve hedefler, ülke sınırlarının ötesine taşınamamıştır.  Bazı dış organizasyonlara katılım da spora olan ilgiyi yeteri kadar artıramamıştır. Bunun sonucunda, kendi öz kurumlarımıza verdiğimiz değer, ülke dışındaki kurumlara verilen değerin altında kalmıştır.

Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği’nin “Futbol Oynamaya Özgürlük” sloganı ile düzenleyeceği CONIFA EURO 2017, kurumlarımıza sahip çıkma adına, bulunmaz bir fırsattır. Yarın yapılacak açılışa ve turnuvanın tüm maçlarına halkımızın coşkulu bir şekilde katılması, hakem ve futbolcu kardeşlerimizin moral ve motivasyonunu artıracaktır. Uluslararası medyanın da bu turnuvayı takip edeceğini dikkate alırsak, ülkenin tanıtımına da katkı sağlayacaktır.  Dernek olarak, bu turnuvada görev alan başta hakemlerimiz ve Milli Takımımız olmak üzere diğer takımlara başarılar dileriz.”

Bu haber toplam 1730 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.