“Kazanmak önemliydi”

“Kazanmak önemliydi”

Kuzey Kıbrıs Milli Takımı Teknik Direktörü Fırat Canova, Karpatalya karşılaşmasın değerlendirdi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

CONIFA Euro 2017’nin açılış maçında Karpatalya’yı tek golle geçen Kuzey Kıbrıs Mili Takımı, A Grubu’ndaki ikinci maçını bugün Güney Osetya ile oynayacak. Girne Mete Adanır Stadı’nda yer alacak olan karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Elde edeceği galibiyetle puanını 6 yaparak gruptan çıkmayı garantilemek isteyen Millilerde teknik direktör Fırat Canova Karpatalya ile oynanan karşılaşmayı değerlendirdi. Canova oynanan oyundan memnun olmadığını belirtirken ilk maçı kazanmanın önemine vurgu yaptı.

 

Canova: “İyi bir futbolla kazanmak isterdik”

Karpatalya ile oynanan karşılaşmada sergiledikleri oyundan memnun olmadığını belirten teknik direktör Fırat Canova, “İstediğimiz futbolu ortaya koyamadığımız için üzgünüm ama kazanmak her zaman önemli. İyi bir futbolla kazanmak isterdik” dedi. “Bir şekilde oyuna doğru konsantre olamadık” diyen Canova, “Tempoyu yükseltemedik ve rakip savunmayı çözmekte zorlandık. Hücum hareketliliği yaratamadık. Buna rağmen girdiğimiz pozisyonlar oldu. Golü daha erken bulsak takım kendine daha erken gelebilirdi” ifadelerini kullandı.

 

“Her maç üstüne koyarak yola devam etmek arzumuz”

Maçın başlangıç saatindeki gecikme, konsantrenin başka noktalara kayması, katıldığımız diğer turnuvalarda yaratılan ortama benzer bir beklenti gibi etkenlerin söz konusu olduğunu belirten Canova, bundan dolayı bazı oyuncuları tanımakta zorlandıklarını ancak bunun gayet normal olduğunu dile getirdi. Bunun böyle devam etmeyeceğini, daha iyi bir futbolla daha iyi neticeler alacaklarının altını çizen Canova, “Turnuvada 3 aşağı 5 yukarı Karpatalya ayarında ve üstünde rakipler olduğunu biliyoruz. Keyifli güzel bir turnuva olmasını dilerim. Her geçen maç biraz daha üstüne koyarak yola devam etmek arzumuz. Kazandığımız için mutluyuz” açıklamasını yaptı.

 

Rakiplere yakın markaj

Bir günlük boşluktan yararlanarak grupta oynayacakları diğer rakiplerin karşılaşmasını izlediğini belirten deneyimli teknik adam, bunun kapalı kutu olan takımları görme adına bir fırsat olduğunu söyledi. Canova “Londra’da Türk Toplumu ile oynadığımız karşılaşmanın özellikle ilk yarısında beklentimin üzerinde, iyi bir oyun oynamıştık. Karpatalya’nın defansif anlayışı ise alışık olmadığımız bir savunma. Rakiplerimizi analiz edeceğiz” dedi. Canova takımda morallerin iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.