Kaymaklı’nın konuğu MTG

Kaymaklı’nın konuğu MTG

K-Pet Süper Lig’in 5’inci haftasında Küçük Kaymaklı bugün Mağusa Türk Gücü’nü konuk edecek

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’in 5’inci haftasında bugün Küçük Kaymaklı ile Mağusa Türk Gücü bir araya geliyor. Bu önemli maç öncesinde son yıllara maçlara bakıldığı zaman Mağusa Türk Gücü’nün üstün olması göze çarpıyor. Küçük Kaymaklı son iki sezondur hem içerde, hem de dışarıda oynadığı karşılaşmalarda rakibine boyun eğmek zorunda kaldı.

 

MTG son iki sezonda nefes aldırmadı

Mağusa Türk Gücü, rakibi Küçük Kaymaklı’yı iki sezondur hem Mağusa’da, hem de Lefkoşa’da oynanan karşılaşmalarda rakibini mağlup etmeyi başardı. 2016-17 sezonunda Kaymaklı’yı evinde 2-1, deplasmanda 4-2 mağlup eden MTG, şampiyon olarak tamamladığı geçtiğimiz sezonda da rakibini evinde 6-1, deplasmanda ise 2-0’la geçmeyi başarmıştı.

 

Son 10 maçta 5 MTG galibiyeti

İki takım arasında ligde oynanan son 10 karşılaşmada ise, son iki sezon hariç, 3 türlü sonuçlar çıkması dikkat çekiyor. Son 10 sezonda oynanan maçlarda 5 MTG galibiyeti, 3 Kaymaklı galibiyeti, 2 de beraberlik bulunuyor. MTG bu maçların toplamında rakibine 14 gol kaydederken, Küçük Kaymaklı ise Mağusa Türk Gücü filelerini 10 kez havalandırdı. Son 10 maçın 1 maçı golsüz sona ererken, diğer tüm maçlarda 1 ve daha fazla gol atıldı.

 

Lefkoşa’da Kaymaklı, Mağusa’da MTG üstün

Küçük Kaymaklı ile Mağusa Türk Gücü takımlarının Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanan son 5 karşılaşmada 3 Kaymaklı, 2 MTG galibiyeti bulunsa da, son iki sezondur MTG, rakibini kendi deplasmanda da mağlup etmeyi başardı. Mağusa’da oynanan karşılaşmalara bakıldığı zaman ise 3 Mağusa Türk Gücü galibiyetinin yanında 2 beraberlik alınması da dikkat çekiyor.

 

Lefkoşa’daki son maç MTG için şölen havasında geçmişti

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Mağusa Türk Gücü, son hafta oynadığı Küçük Kaymaklı deplasmanının ardından şampiyonluk turu atmıştı. Son haftaya avantajlı giren Mağusa Türk Gücü, Küçük Kaymaklı karşısında alacağı bir galibiyetle şampiyonluğunu ilan edecekti. Bu nedenle Ultracrows taratar grubu olmak üzere Mağusa Türk Gücü’ne gönül verenler maça yoğun ilgi göstermişti. 30’uncu hafta Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda Kaymaklı’nın karşısına çıkan MTG, maçı 2-0 kazanmış ve karşılaşmanın ardından lig tarihindeki 9’uncu şampiyonluğunu elde etmişti.

 

İki takımın da 7 puanı bulunuyor

K-Pet Süper Lig’in bu sezon şu ana kadar geride kalan 4 haftasında hem Küçük Kaymaklı’nın, hem de Mağusa Türk Gücü’nün 7 puanı bulunuyor. Küçük Kaymaklı geçtiğimiz hafta deplasmanda Türk Ocağı’na 2-0 mağlup olurken, Mağusa Türk Gücü ise konuk ettiği Baf Ülkü Yurdu’nu 8-0’la geçmeyi başarmıştı. Küçük Kaymaklı ile Mağusa Türk Gücü arasında bugün saat 15.30’da oynanacak olan karşılaşmayı hakem Turgay Misk yönetecek. 

 

Bu haber toplam 1408 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.