Katılacaklar arasında milliler de var

Katılacaklar arasında milliler de var

CONIFA 2021 Avrupa Şampiyonası bu yıl Fransa’nın Nice şehrinde düzenlenecek

A+A-

Bağımsız Futbol Federasyonları Konfederasyonu (CONIFA), bu yıl Avrupa Şampiyonası’nı Fransa’nın Nice şehrinde gerçekleştirecek. Turnuvada Kuzey Kıbrıs Milli Takımı’nın da yer alacağı belirtildi.

 

12 takım katılacak

CONIFA resmi internet sayfasından yaptığı açıklamada turnuvanın bu yıl 9-19 Haziran 2021 tarihleri arasında Fransa’nın Nice şehrinde düzenleyeceğini açıkladı. Bu yıl 12 takımın yer alacağı CONIFA 2021 Avrupa Şampiyonası ile ilgili açıklama yapan konfederasyon başkanı Albert Rischio, Nice şehrindeki yerel komite ile organizasyon için yakın çalıştıklarını, Covid-19’dan dolayı herkesin sağlık güvenliğini sağlamak için önlemler üzerinde durulduğunu ifade etti.

 

Katılım öncesi ve esnasında testler yapılacak

Turnuvaya katılacak takımların Nice şehrine gelmeden önce ve geldikten sonra Covid-19 testlerini yaptıracaklarını belirten Rischio, “İlk defa 12 takımla turnuvayı düzenleyeceğiz ve daha önce hiç turnuvaya katılmayan Cornwall ve Sardinia da turnuvada yer alacak. Son Avrupa şampiyonu Güney Osetya da turnuvaya katılacak” dedi. Turnuvada herhangi bir katılımdan vazgeçilmesi durumunda ayrıca yedek takımların (Two Sicilies, Carpathia, Romani People) hazır olduğu belirtildi.

 

Kura çekimi Pazar günü

Turnuvada grupların belirleneceği kura çekimi 31 Ocak 2021 Pazar günü yapılacak. Kura çekimi ülkemiz saatine göre 12.00’de gerçekleştirilecek. Bu sezon futbolun oynanmaması yönünde karar alınmasından sonra turnuvaya katılacağı belirtilen Milli Takımımızın o dönemde turnuvaya katılıp katılmayacağı ise merak konusu.

Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.