Kartalın kupaya uçuşu

Kartalın kupaya uçuşu

Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nı kazanan Yenicami, zorlu engelleri aşarak kupayı kazandı

A+A-

ZORLU BİR SÜREÇ… 2019-2020 sezonunda Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nı müzesine götüren Yenicami; Doğancı, Merit Alsancak Yeşilova, Küçük Kaymaklı, Türk Ocağı ve Mağusa Türk Gücü’nü geçip kupayı kazandı.

 

“MUTLU VE GURURLUYORUZ”… Yenicami’nin teknik direktörü Özgü Bayraktar ve takım kaptanı Tansel Ekingen, sezonu çifte kupayla kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

 

AKINCI VE ERHÜRMAN’DAN KUTLAMA… Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nı kazanan Yenicami’yi kutladı.


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda geçtiğimiz akşam oynanan final maçıyla birlikte sezon sona erdi. Son kupa şampiyonu Mağusa Türk Gücü’nü final maçında 3-1 mağlup ederek kupayı 8’inci kez müzesine götüren Yenicami, bu uzun maratonda zorlu yollardan geçti.

 

İlk turu oynamadı

Nicosia Group Kıbrıs Kupası ilk turunda Doğancı ile eşleşen Yenicami, Doğancı’nın 2019-2020 sezonunda liglere katılmaması nedeniyle ilk tur maçı oynamadı ve karşılaşmayı 3-0 hükmen kazanarak adına 2’nci tura yazdıran 16 ekipten biri oldu. Kupanın 2’nci turunda Girne ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova ile eşleşen siyah beyazlı ekip, karşılaşmayı 3-1 kazandı ve çeyrek finale yükseldi.

 

Kaymaklı’yı çok rahat geçti

Çeyrek finalde bir diğer Lefkoşa ekibi Küçük Kaymaklı’nın rakibi olan Yenicami, daha ilk karşılaşmadan yarı final için büyük bir avantaj yakaladı. Turun ilk maçında rakibinin konuğu olan siyah beyazlılar, bu karşılaşmayı 4-0 kazandı. Atatürk Stadı’nda oynanan 2’nci maça çok rahat çıkan Yenicami, buna rağmen rakibine yine boyun eğmedi ve o karşılaşmayı da 3-0 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

 

Yarı finalde rakibi Türk Ocağı oldu

Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 2 buçuk ay verilen zorunlu aranın ardından gerçekleşen kura çekiminde Türk Ocağı ile eşleşen Yenicami, turu ikinci maçta kaptı. Atatürk Stadı’nda oynanan ilk maç 0-0 sona ererken, rövanş maçında Girne’ye misafir olan siyah beyazlı ekip, bu karşılaşmayı 4-1 kazandı ve finale yükselen ilk ekip oldu.

 

Unutulmaz bir final maçı

Kupanın yarı final ayağının diğer maçında Doğan Türk Birliği’ni eleyen Mağusa Türk Gücü finalde Yenicami’nin rakibi oldu. 7 Ağustos akşamı Atatürk Stadı’nda oynanan final maçı unutulmaz görüntülere sahne olurken, Yenicami Mağusa Türk Gücü’nü 3-1 mağlup edip kupanın sahibi oldu.

 

John kupada da Gol Kralı

Yenicami’nin yıldız oyuncusu John Ebuka, Süper Lig’de olduğu gibi kupada da Gol krallığı unvanını aldı.  ­Bu sezon kupada 5’i Hamitköy, 7’si Yenicami formasıyla toplamda 12 gol attı.

 

Genç oyunculara şans verdi

Yenicami’nin 2019 yılının son günlerinde başlayan kupa serüveninde genç oyunculara en çok şans veren takımlardan biri olması da dikkat çekti. Siyah beyazlı ekip, bu uzun maratonda 21 yaş altı statüsünde oynayan toplamda 6 oyuncuya şans verdi.

 

Bayraktar: “Bir takımdan fazlası, bir aile olduk, bir yürek, tek yumruk olduk”

Teknik direktör Özgü Bayraktar’ın final maçı sonrasındaki görüşleri Yenicami Ağdelen Kulübü’nün sosyal medya hesabında yer aldı.

Yapılan paylaşımda Bayraktar şunlara değindi;

“Özellikle bizi sezon başından beridir POZİTİF yönde koşulsuz şartsız destekleyen taraftarımıza teşekkür ederim, böylesine şanssızlıklar yaşadığımız sezonu 2 kupa ile tamamladığımız için hem kendim hem de takımım adına çok mutluyum. Bir takımdan fazlası, bir aile olduk, bir yürek, tek yumruk olduk. Tüm takımı kutlarım. Hepsi de ADAMDIR!”

 

Ekingen: “Sezonu kupayla açıp, kupayla kapattık. Mutluyuz”

Yenicami’nin takım kaptanı Tansel Ekingen YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmede zorlu süreci kupayla tamamladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Ekingen; “Öncelikle kupa tüm camiamıza hayırlı olsun. Sezonu iki kupa ile kapatmak bizi çok mutlu etti. 2019-2020 sezonunun ilk kupası ve son kupasının sevincini yaşamak bizi gururlandırdı. Başkan, yönetim, teknik ekibimiz ve takım arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Zorlu ve birçok olumsuzluklar yaşanmasına karşın bu başarıyı gösterdik. Çok karakterli bir ailemiz var, tüm olumsuzlukları pozitife döndürdük. Bu kupa taraftarımıza armağan olsun. Nicosia Grup'a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir kupa finali her zaman nasip olmaz. Çok güzel bir organizasyon oldu. İnşallah bu diğer organizasyonlara da yansır. Sonuçta ülke futbolu kazandı” ifadelerini kullandı.

 

Akıncı: “Yenicami camiasını kutluyorum”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Nicosia Group Kıbrıs Kupası'nı 3-1’lik sonuçla kazanan Yenicami futbolcuları, yöneticileri ve taraftarını kutladı.

Akıncı şöyle dedi:

“Zorlu bir final maçının ardından Kıbrıs kupasını 3-1’lik sonuçla kazanan Yenicami oldu. Tüm Yenicami camiasını sporcusu yönetici ve taraftarıyla birlikte kutluyorum. Büyük mücadele örneği sergileyen bu yılın Süper Lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü'nü de ayrıca içtenlikle tebrik ediyorum. Güzel kaliteli bir final mücadelesi oldu.”

 

Erhürman: “Şampiyonlarımız dünyayı hak ediyorlar”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayarak, Nicosia Group Kıbrıs Kupası'nın sahibi Yenicami'yi kutladı.

Erhürman'ın yaptığı paylaşım şu şekilde;

"Mağusa Türk Gücü ve Yenicami hepimize harika bir final maçı izlettiler. Kıbrıs Kupası'nı kazanan tüm Yenicami camiasını kutlarım, Mağusa Türk Gücü'ne örnek mücadelesi için teşekkür ederim. Şampiyonlarımız dünyayı hak ediyorlar. Kenetleneceğiz, başaracağız."

 

Bu haber toplam 1757 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler