Kartal yüksekten uçuyor

Kartal yüksekten uçuyor

Süper Lig’de 6 haftada 6 galibiyet birden alan Yenicami, performansıyla göz dolduruyor

A+A-

K-Pet Süper Lig’de bu sezon ilk 6 haftada 6 galibiyet birden alan ve ligde yenilgisiz tek takım olan Yenicami’nin son yıllardaki performansı dikkat çekiyor. Siyah beyazlı ekip, geride kalan ilk 6 haftada gösterdiği performansla birlikte son yıllardaki en iyi başlangıçlarından birine daha imza attı.

6 haftada 6 galibiyet

Yeni sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan son şampiyon Yenicami, ilk 6 haftada gösterdiği performansla birlikte göz dolduruyor. Binatlı, Gönyeli, Gençler Birliği, Esentepe, Gençlik Gücü ve son olarak da Girne Halk Evi’ni mağlup eden kartal, şu ana kadar ligde namağlup tek takım olma unvanını da koruyor. Siyah beyazlılar, ligin 7’nci haftasında konuk edeceği Lefke karşısında da galibiyet alarak seriyi 7 maça taşımak istiyor.

En iyi başlangıçlarından biri…

Süper Lig’de son yıllarda yaşadığı şampiyonluklarla dikkat çeken Yenicami, bu sezon son yıllardaki en iyi başlangıçlarından birine daha imza attı. 2014-2015 sezonunun ilk 6 haftasını yine 18 puanla kapatan başkent ekibi, o dönem 18 gol atmış, kalesinde ise 5 gol görmüştü. Bu sezon da şu ana kadar aynı performansı göstererek 18 puan toplayan Yenicami, şu ana kadar 18 gol kaydetti ve kalesinde 6 gol gördü.

Son 5 sezonda 4 şampiyonluk…

Son yıllarda kurumsallık anlamında büyük yol kat eden Yenicami, kurumsallaşmanın meyvelerini de topluyor. Altyapıya önem veren siyah beyazlılar, son 5 sezonda 4 şampiyonluk birden yaşadı. 2013-14 sezonunda başlayan Yenicami fırtınası, 2017-18 sezonuna dek sürdü. Yenicami, 5 sezon içerisinde şampiyonluğu sadece 2015-16 sezonunda Mağusa Türk Gücü’ne kaptırmış oldu. Siyah beyazlılar, 2016-17 sezonunda şampiyonluk kupasıyla birlikte, armasına 2’nci yıldızı takmanın mutluluğunu da yaşamıştı.

Hedef, 10. şampiyonluk

Süper Lig’e son şampiyon unvanıyla sezona başlayan kartal, ilk 6 haftada gösterdiği performansla birlikte yine şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olacağını herkese gösterdi. Lig tarihinde günümüze kadar 9 Süper Lig şampiyonluğu bulunan siyah beyazlılar, bu sezon da şampiyonluk kupasını havaya kaldırarak, 10’uncu kez şampiyonluk turu atmak istiyor.

Son maçta akademi meyvelerini verdi

Yenicami, bu sezonki performansının yanında 2010 yılında temeli atılan ve yıllar geçtikçe büyüyen akademisinin meyvelerini de toplamaya başlıyor. 3-1 kazanılan Girne Halk Evi karşılaşmasında Yenicami akademiden yetişen 6 isim gerek ilk 11’de, gerekse sonradan oyuna dahil olarak görev yaptı. Kaleci Ercan Samancıoğlu, Mehmet Altın, Zihni Temelci ve Hasan Ulukök maça ilk 11’de başlarken, Yasin Açıkel ve Ali Üçtaş oyuna sonradan dahil oldu. Yenicami maçın son bölümlerini akademi kökenli 6 oyuncu ile tamamlamış oldu.

Bu haber toplam 1173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.