Karpatalya’nın başı dertte

Karpatalya’nın başı dertte

CONIFA 2018 Dünya Kupası’nı kazanan Karpatalya, Ukrayna tarafından ayrımcılıkla suçlanıyor

A+A-

Bağımsız Futbol Federasyonları Konfederasyonu (CONIFA) tarafından Londra’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nı kazanan Karpatalya ile ilgili sıkıntılı bir süreç yaşanıyor.

CONIFA tarafından yapılan açıklamada Ukrayna Spor Bakanı Igor Zhdanov  resmi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada “Ukrayna güvenlik servisini yaşanan spor ayrımcılığına uygun bir şekilde karşılık vermeye çağırıyorum” dedi. Zhdanov, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, terörist ve ayrılıkçı gruplarla ilişki kurması bakımından Karpatalya’nın faaliyetlerini ayrıntılı olarak analiz edilmesi gerektiğini, takım oyuncularının sorgulanması gerektiğini belirtti.

UKRAYNA BAKANINDAN ‘AYRIMCILIK’ AÇIKLAMASI… Ukrayna Spor Bakanı Igor Zhdanov, CONIFA 2018 Dünya Kupası’nı kazanan Karpatalya’nın ayrımcılık yaptığını ileri sürdü, bu nedenle güvenlik servisini uygun bir şekilde karşılık vermeye çağırdı. Zhdanov, Karpatalya’nın terörist ve ayrılıkçı gruplarla ilişki kurması bakımından faaliyetlerinin incelenmesi gerektiğini vurguladı

 

Federasyon oyuncuları men edebilir

CONIFA, kendilerinin Ukrayna Futbol Federasyonu’nun Karpatalya forması giyen oyuncular hakkında soruşturma niyeti ile ilgili uyarıldığı belirtildi. Federasyonun resmi sitesinde yer alan açıklamada “Bu incelemenin sonuçlarına göre, oyunculara Ukrayna’da düzenlenecek olan amatör veya profesyonel turnuvalardan men edecek şekilde yaptırımlar uygulanacak” ifadeleri yer alırken “Ukrayna'daki kanun uygulayıcı kurumlara, belirtilen oyuncuların CONIFA tarafından düzenlenen yarışmalara katılmalarına dikkat etmeleri ve bölücü propaganda ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve dokunulmazlığı konusunda eylemlerini kontrol etmeleri için çağrıda bulunuyoruz” ibareleri yer aldı.

CONIFA: “KARPATALYA’NIN YANINDAYIZ”… Ukrayna Futbol Federasyonu da Karpatalya forması giyen oyuncuları ülkedeki amatör ve profesyonel turnuvalardan men etme hazırlığında olduğu belirtildi. CONIFA Genel Sekreteri Sacha Düerkop yaptığı açıklamada Karpatalya’nın yanında olduklarını vurgulayarak Zhadov ve Federasyonu görevlerini yeniden gözden geçirmeye davet etti

 

CONIFA: “Siyası olarak tarafsız, gönüllü bir yardım kuruluşuyuz”

Yaşanan gelişme sonrası CONIFA, yaptığı açıklamada kendilerinin İsveç’te kayıtlı olan siyasi olarak tarafsız, gönüllü bir yardım kuruluşu olduğunu vurguladı. Üye derneklerin siyasi statüsü konusunda hiçbir tavır almadıkları belirtilen açıklamada, Karpatalya’nın oyuncuları, yöneticileri ve görevlilerinin hiçbir ayrılıkçı duygu ya da tutku ifade etmediklerine vurgu yapıldı. Karpatalya’nın, bölgenin ikili mirasını kamusal bir şekilde kucaklayan, uzun süredir devam eden bir geçmişi olduğu ifade edilen açıklamada, takımın bayrağı ve logosunun her iki bayrağı da içerdiği, takımın sahaya Ukrayna ve Macar renklerini yansıttığı belirtildi.

 

Düerkop: “CONIFA Karpatalya’nın yanında”

CONIFA Genel Sekreteri Sascha Düerkop da konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: ‘CONIFA, Karpatalya ekibinden oyuncuları sorgulama çağrılarıyla tetiklendi. CONIFA ayrıca Ukrayna Futbol Federasyonu’nun Karpatalya’daki oyunculara karşı sergileyeceği tavrı da değerlendiriyor. Herkesin kimliklerini futbol yoluyla temsil edebilmesi gerektiğine inanıyoruz. CONIFA, Karpatalya'nın oyuncuları ile birlikte duruyor ve gelişmeleri yakından takip edecek. Bakan Zhdanov ve Fedeasyon görevlerini yeniden gözden geçirmeye çağırıyoruz.”

CONIFA 2018 Dünya Kupası’nda 9 Haziran Cuma günü KKTC A Milli Takımı ile karşılaşan Karpatalya, normal süresi golsüz sona eren karşılaşmayı penaltı atışları ile kazanarak kupaya uzanmıştı.

Bu haber toplam 3293 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.