“Karamsar değilim”

“Karamsar değilim”

Yonpaş Dumlupınar Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, “Umarım bütün kulüpler futbolsuz dönemde kasasında para biriktirmiştir, oyuncu altyapısına da yatırım yapmıştır. Uzun vadeli stratejik planlar da yapmışlardır” dedi.

A+A-

İkiye Bir programında konuşan genç teknik adam, “Federasyonumuzun da belirleyeceği yol haritasıyla çok rahat futbolun başlayacağını düşünüyorum. Bu yüzden karamsar değilim” ifadelerini kullandı.

 

Devecioğlu: Açık alanda çok rahat bulaş olacağını düşünmüyorum

Ülkede futbolun bir yıl oynanmamasının tarihe geçen bir unsur olduğunu belirten Sedat Devecioğlu, özellikle Kıbrıs’ın kuzeyinde vaka sayılarının aralık ayı sonuna kadar rahat seyrettiğini söylerken, “Bunun en büyük örneği de Yonpaş Dumlupınar örneğidir. Kasım ayından beri antrenman yapıyoruz ve Allah’a şükür futbol kaynaklı bir vaka görülmedi. Ben açık havada bu hastalığın çok rahat bulaşabileceğini düşünmüyorum. Bu benim kişisel görüşümdür. Futbolda temas vardır ama bugüne kadar halı sahalar da dahil, açık havada yapılan hiçbir branşta bulaş olduğunu duymadım” dedi.

 

“Karamsar değilim”

Kulüplerin kasım ayında futbolu durdurma kararını ekonomik durum, takvim sapması ve sağlık unsurlarını belirterek aldığını söyleyen Devecioğlu, “Bu sürede herkes ekonomik, saha ve oyuncu altyapısını güçlendirecekti. Bu konuda farklı bir karar doğrultusunda mı futbol ligleri ertelendi yoksa benim söylediklerim doğrultusunda mı alındı?” sorularını sordu.

“Umarım ki bütün kulüpler kasasında para biriktirmiştir, oyuncu altyapısına da altyapı yapmıştır. Uzun vadeli stratejik planlar da yapmıştırlar muhtemelen” diyen Devecioğlu, “Federasyonumuzun da belirleyeceği yol haritasıyla çok rahat futbolun başlayacağını düşünüyorum. Bir yılda Covid-19 ile ilgili çok bilgilendiğimizi düşünüyorum. Federasyonumuz yaşanabilecek sıkıntıları öngörebilmiştir ki Eylül ayında futbolun başlatılacağını belirtiyor. O yüzden karamsar değilim” açıklamasını yaptı.

 

“Kimse futbolcuları düşünmedi”

Bir yıl boyunca futbolcuların 1 TL para almadığını ve kimsenin katkıda bulunmadığını, devletin 1500 TL katkılarda da futbolcuları düşünmediğini söyleyen Sedat Devecioğlu, “Herkes kaderi ile baş başa kaldı. Günün sonunda futbolu şöyle itibarsızlaştırdık: Bu ülkede futbolla hayatını geçindiremezsin, futbola bağımlı yaşayamazsın noktasına getirdik. Yaptığımız marka değerini çok ciddi aşağı çektiğimizi düşünürüm” dedi.

Ümidinin futbolcuların, futbolun merkezde olduğu, marka değerinin eski günlere yükselebileceği, insanların sadece sosyal açıdan değil ekonomik döngü içinde de futbola önemli bir yer vereceği, dünyadaki örnekler gibi 10 Eylül’de başlaması temennisinde bulundu.

 

“Ekonomik sebeplerle yabancının 1’e düşürülmesini kabul edebiliriz”

Yabancı konusu ile ilgili de düşüncelerini aktaran Devecioğlu, “Ekonomik sebeplerden dolayı yabancının 1’e düşmesini kabul edebiliriz. Paranız varsa pahalı yabancı getirirsiniz, yoksa uygun yabancı getirirsiniz. Ama bunun artık bir standarda bağlanması, uzun vadeli plan yapacak olan kulüplerin önünün açılması gerekir. Son beş yılda yabancı sayısı değişti, plan yapmakta zorlandık” dedi.

Bu haber toplam 784 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler