Karagümrük Pirlo’yu duyurdu

Karagümrük Pirlo’yu duyurdu

Türkiye Süper Lig ekiplerinden VavaCars Fatih Karagümrük'te teknik direktörlüğe İtalyan çalıştırıcı Andrea Pirlo getirildi.

A+A-

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“2020-21 sezonunda çalıştırdığı Juventus ile 52 maçta 2.15 puan ortalaması yakalayıp İtalya Kupası ve İtalyan Süper Kupası’nı kazanan, futbol dünyasının yakın dönemdeki en büyük yıldızlarından Andrea Pirlo (43), Karagümrük’ün Yeni Teknik Direktörü oldu.

19 Mayıs 1979’da İtalya’nın Lombardiya bölgesindeki Brescia ilinde bulunan Flero komününde doğan Andrea Pirlo, 6 yaşında futbola başladı. Ülkesinde Calcio Amatori Flero, Voluntas Brescia, Brescia Calcio, Inter, Reggina, Milan ve Juventus’ta top koşturup Amerika Birleşik Devletleri’nde (2018) New York City forması altında futbola veda etti.

Kaptanlığını yaptığı İtalyan Milli Takımı ile 116 maça çıkan, 108’i Şampiyonlar Ligi ve 492’si Serie A olmak üzere kulüp bazında 755 maçta oynayan Pirlo’nun koleksiyonunda Dünya Kupası, Kıtalarası Dünya Şampiyonası, Şampiyonlar Ligi ile Serie A başta olmak üzere birçok kupa bulunuyor.

Futbolu bıraktıktan sonra Juventus U23 takımıyla teknik adamlık kariyerine adım atan ve akabinde Siyah-Beyazlılar’ın A Takımı’nı teslim alan Pirlo’ya, dünyanın en güzel semtine hoş geldin diyoruz. Yapılan anlaşmanın kulübümüz ve Türk futboluna hayırlı olmasını dileriz.”

Bu haber toplam 519 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.