Kanan: “Kadınlar futbolu çok özledi”

Kanan: “Kadınlar futbolu çok özledi”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Eğitim Üst Kurulu’nda “Kadın Futbolu Sorumlusu” olarak görev yapan Simay Kanan, 16 Temmuz’da başlayacak olan Kadınlar Ligi’nin oluşum süreci ve hedeflerini anlattı.

A+A-

İLGİ ARTIYOR… Simay Kanan: “Kadın futboluna verilen aradan sonra inanılmaz bir özlem oluştu. Şimdi Türkiye’de de kadın futbolundaki gelişimden sonra bizim ülkemizde de küçük yaştaki sporcuların artışı gözle görülür şekilde oldu”

 “Çok güzel bir oluşumun içerisindeyiz ve her şey çok hızlı gelişiyor. Taraftar desteğine ihtiyacımız var. Çünkü kızların kendilerini gösterebiliyor olması lazım. Kadınların toplumdaki yeri için, toplumun değerleri açısından da kadın futbolunu üst seviyeye çıkarabilmek hepimiz için çok önemlidir”

Burhan GÜRKAN

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Eğitim Üst Kurulu’nda “Kadın Futbolu Sorumlusu” olarak görev yapan Simay Kanan, 16 Temmuz’da başlayacak olan Kadınlar Ligi’nin oluşum süreci ve hedeflerini anlattı. “Kadınlar futbolu çok özledi” diyen Kanan, “İlk şenlikte çok bariz bir şekilde oynama isteği vardı. Bu kadar aradan sonra inanılmaz bir özlem oluştu. Şimdi Türkiye’de de kadın futbolundaki gelişiminden sonra bizim ülkemizde de küçük yaştaki sporcuların artışı gözle görülür şekilde oldu” dedi.

Kanan: Teklif geldiğinde çok sevindim

Mart ayında KTFF’de Kadın Futbolu Sorumlusu olarak göreve gelen Kanan, ilk olarak 2018 yılında kadın milli takımında yardımcı antrenör olarak görev yaptığını, daha sonra da projeler ve akademik çalışmalarla KTFF ve ülke futbolu ile sürekli bağlantı halinde olduğunu belirterek “Bu dönemde de böyle bir göreve layık gördüler” dedi.

“Teklif geldiğinde çok sevindim” diyen Kanan, “Kendi akademik hayatımda çalışmalarımın içinde futbol hep var. Uluslararası futbol veya bizim ülkemizdeki futbol gibi. Çok sevindim çünkü öyle bir şey ki; futbolcularımızı kadın erkek ayırmaksızın bir spor bilimci olarak yardımcı olmak isterim. Onları nasıl geliştirebiliriz, nasıl uluslararası alanda onlara yol çizebiliriz, bu konularda çalışmalarım var” açıklamasını yaptı.

“Şenlikler bize durumumuzu net bir şekilde gösterdi”

Kadınlar Ligi’nin oluşum sürecinde ilk olarak durum analizi yaptıklarını belirten Simay Kanan, “Çünkü uzun zamandır pandeminin de etkisi vardı, hiçbir şekilde kadın futbolundan söz edilmedi. İlk olarak kulüpleri, durumlarını öğrenme adına federasyona davet ettik. Arkasına onları sahada görmek için üç tane arka arkaya şenlik yaptık. Hangi takım hazır, yaş grupları nelerdir bunları gözlemledik. Şenlikler bize durumumuzu net bir şekilde gösterdi” şeklinde konuştu.

“İlk şenlik Girne’de, ikincisi Mağusa’da ve üçüncüsü Lefkoşa’da yapıldı. Hem ilgi arttı, hem de ilk şenliği yaptıktan sonra diğer kulüplere farkındalık yarattı” diyen Kanan, “Kulüpler kadın futboluna yönelmeye başladı. Kadın futboluna yönelik oluşumu devreye koydular, bizim için sayı arttı” dedi.

“Kadınlar futbolu çok özledi”

Kadınlar Ligi’nde 8 takımın olduğunu, tek devreli lig mücadelesi olacağını aktaran Simay Kanan, “Ardından ilk dört takım kendi aralarında yarı final ve final maçları oynayarak sezonu tamamlayacağız. Heyecanı bu şekilde sıcak tutmaya çalışacağız” dedi.

“Kadınlar futbolu çok özledi” diyerek sözlerini sürdüren Kanan, “İlk şenlikte çok bariz bir şekilde oynama isteği vardı. Bu kadar aradan sonra inanılmaz bir özlem oluştu. Şimdi Türkiye’de de kadın futbolundaki gelişiminden sonra bizim ülkemizde de küçük yaştaki sporcuların artışı gözle görülür şekilde oldu. Örneğin Mormenekşe takımı çok küçük bir yaş grubu olmasına rağmen Mağusa’daki şenliğimizde yer aldı” dedi.

“Bu heyecanı daha çok takımla yaşamak istiyoruz”

“Bu ligi geliştirme adına birçok projemiz var” şeklinde sözlerini sürdüren Kanan, “Önümüzdeki yıl nisan ayında sezonumuz yine Puma sponsorluğunda başlayacak. Bu heyecanı daha çok takımla birlikte yaşamak istiyoruz. Daha erken başlayacağımız için de çift devreli lige de geçiş yapabileceğiz. Maç sayısı düşük olmasın diye de çeşitli kupalar da organize etmeyi planlıyoruz. Milli seviyeye taşıma adına da çalışmalarımız var ama şu an bunun için net bir şey söyleyemem” açıklamasını yaptı.

“Futbolcular işin ciddiyetini anladılar”

Mevcut futbolcu potansiyelini nasıl gözlemledikleri yönündeki soruya Kanan, “Kesinlikle uluslararası alanda oynayabilecek sporcularımız var. Bazı kızlarımız kendini gösterir ama kadın futboluna verilen ara bizi kötü etkiledi. Çünkü fizyolojik ve psikolojik olarak hazır değildi sporcularımız. Şenlikler arka arkaya olması ile birlikte fiziksel olarak otomatik bir hazırlık oldu. Son şenlikle ilk şenliği karşılaştırdığımız zaman inanılmaz derecede üzerine koydular. İşin ciddiyetini anladılar, güzel şeylerin oluşumundan sonra sporcu da kendine yatırım yapmaya başladı” yanıtını verdi.

“Kadının toplumdaki yeri için seviyeyi üst seviyeye çıkarmalıyız”

“Çok güzel bir oluşumun içerisindeyiz ve her şey çok hızlı gelişiyor” diyen Kanan, “Taraftar desteğine ihtiyacımız var. Çünkü kızların kendilerini gösterebiliyor olması lazım. Kadınların toplumdaki yeri için kadın liglerinin ne kadar önemli olduğunu, toplumun değerleri açısından da bunları ne kadar üst seviyeye çıkarabilirsek hepimiz için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1130 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.